ABA: Sobin MVP, u prvih pet centri Partizana i kapiten Mege

Izvor: Sportal.rs, 18.Nov.2014, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Sobin MVP, u prvih pet centri Partizana i kapiten Mege

Osmo kolo ABA lige obeležio je Josip Sobin iz Zadra sa postignutih 26 poena i indeksom uspešnosti od čak 36. U porazu od podgoričke Budućnosti, mladi splitski košarkaš uz pomenuti košgeterski učinak imao je i 13 skokova.

Među petoricom sa najboljim ukupnim učinkom ove runde takmičenja našao se centarski dvojac Partizana, Nikola Milutinov i Đođrđe Gagić. U meču protiv Levskog, Milutinov >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i Gagić ubacili su zajedno 41 poen i tako obeležili četvrti trijumf crno-belih u regionalnom takmičenju u Sofiji. Milutinov je ostvario indeks korisnosti 27, a Gagić 21.

Suad Šehović, koji je sa 17 poena i sedam skokova predvodio je podgoričku Budućnost u trijumfu u Zadru, ostvario je indeks 24.

Još jednu dobru partiju pružio je kapiten Mega Vizure, Nenad Miljenović, koji je u porazu od Solnoka postigao 17 poena uz osam asistencija, odnosno indeks 23.

Kada je reč o najefikasnijim igračima kola, Sobin je najbolji sa 26, prate ga Nikola Malešević iz Metalca sa 23, a zatim slede gore pomenuti centri Partizana - Milutinov sa 21 i Gagić sa jednim poenom manje, koliko je u ovom kolu ubacio u Pavlin Ivanov iz Levskog.

Najbolji skakač ove runde je Miro Bilan iz Cedevite sa 16 skokova, 13 je imao Sobin, Milutinov i Kris Buker iz Krke po deset, a MZT-ov Oven Klasen devet.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Centri Partizana, Miljenović u Top5

Izvor: B92, 18.Nov.2014

Košarkaš Zadra Josip Sobin bio je najkorisniji igrač osmog kola ABA lige sa indeksom korisnosti 36...Sobin je postigao 26 poena (11/16 za dva) uz 13 skokova u porazu Zadra od Budućnosti 74:56...U najboljoj petorci kola je i centarska linija Partizana, Nikola Milutinova sa indeksom 27 i Đorđe Gagić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.