ABA: Rutinski Partizan preslišao šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2014, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Rutinski Partizan preslišao šampiona

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu u dvorani "Pionir" sa 73:64 u 9. kolu regionalne ABA lige. Pitanje pobednika nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje, jer je domaći sastav pružio jednu od najboljih partija ove sezone.

Odlično izdanje beka crno-belih: Milenko Tepić

 

Četa trenera Duška Vujoševića pretrčala je Cibonu, zatvorila reket, usporila ritam rivala, imala apsolutnu skakačku dominaciju i gotovo dvostruko veći broj uspešnih dodavanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << U takvoj konstelaciji snaga zagrebački klub nije imao šanse.

 

Crno-beli su od početka susreta kontrolisali igru i rezultat. Već krajem uvodne deonice stekli su dvocifrenu prednost, a do kraja meča tim Slavena Rimca nijednom nije prišao na manje od osam poena razlike.

 

Nerešiva enigma za "vukove" sa Tuškanca bio je Nikola Milutinov sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i čak deset skokova. Edo Murić zabeležio je 14 poena i uhvatio sedam lopti, dok je Milan Mačvan upisao deset poena i devet skokova.

 

Kod gostiju su se istakli Džerel Blesingejm, Marin Rozić i Vlado Ilijevski sa po 14 poena.

 

SASTAVI TIMOVA:

PARTIZAN: Tepić 10 (5 sk), Murić 14 (7 sk, 4 as, 6 ukrl, 7 izgl), Marinković 8, Dalo, Milutinov 18 (10 sk, 10-7 za dva), Mačvan 10 (8 sk, 4 as), Gagić 6, Andrić, Milutinović 1, Bezbradica, Bogdanović 6, Šalić.

CIBONA: Markota 5, Kus, Kruslin, Blesingejm 14 (5 as), Rozić 14 (7 sk), Jagodić - Kuridža 5, Lalić 4, Mavra, Siriščević, Žižić 5, Gabrić 3, Ilijevski 14 (6-5 za dva).

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice. Rutinska pobeda Partizana.

37. minut - Jagodić - Kuridža i Blesingejm su bili precizni u šutu za dva, ali je Mačvan pogodio trojku na drugoj strani.

34. minut - Činilo se da Zagrepčani mogu da se uključe u igru i vrate rezultatski priključak, međutim, Milutinov je sa četiri poena odbio nalet "vukova".

31. minut - Nastavio je Vlado Ilijevski da rešeta. Spustio je minus na jednu cifru. Siriščević je oštro reagovao posle odluke arbitara i dobio je tehničku.

30. minut - Kraj treće deonice. Gagić i ol raund rola Mačvana predstavljaju nerešivu enigmu za goste.

28. minut - Gabrić je ubacio trojku. Ponovo je asistent Ilijevski.

25. minut - Probudio se nekadašnji plejmejker Partizana Vlado Ilijevski. Najpre je pogodio za dva, a potom lucidno proigrao Damira Markotu, koji je precizan.

22. minut - Nastavljaju Murić i Mačvan tamo gde su stali u prvom delu. Partizan je uvećao prednost.

20. minut - Još jednom Milutinov. Sakupio je mladi centar već 11 poena u sedam skokova, ali ogromnu pomoć ima u liku Eda Murića sa 12 koševa. Visokih 15 poena preimućstva imaju crno-beli. Kraj prvog poluvremena.

18. minut - Rastrčao se domaćin, rezonski se postavlja u napadu i dobrom selekcijom šuta drži dvocifrenu prednost. Milutinov je pogodio.

15. minut - Murić je ponovo silovito zakucao posle dodavanja Mačvana. Odlična saradnja dve Partizanove četvorke. Luka Bogdanović je pogodio za tri poena.

12. minut - Vanja Marinković je pogodio trojku, da bi Mačvan najpre zaustavio napad Cibone a potom uposlio Murića u kontri. Slovenac je zakucao i podigao navijače na noge.

10. minut - Završena je prva četvrtina. Partizan rutinskom igrom zadržava pristojnu prednost, stečenu zahvaljujući unutrašnjoj liniji.

7. minut - Serija crno-belih 7:0. Ubedljivo deluje Partizan u ovim momentima. Rozić prekida niz poenima sa penala.

5. minut - Milenko Tepić se odvažio, krenuo u prodor i efektno zakucao.

3. minut - Džerel Blesingejm je trojkom poništio napore Eda Murića i Nikole Milutinova.

1. minut - Utakmica je počela. Prethodio je minut ćutanja tragično nastradalom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.

 
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.