ABA: Poraz Partizana, Solnok za F4!

Izvor: B92, 16.Mar.2013, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Poraz Partizana, Solnok za F4!

Partizan mt:s poražen je od MZT u Skoplju u 25. kolu regionalne ABA lige, rezultatom 66:64 (19:17, 11:14, 19:16, 17:17).

Beograđani su tako propustili šansu za osiguranje mesta na završnom turniru koji se igra od 25. do 27. aprila u Laktašima. Partizan sada mora da savlada Solnok u poslednjem kolu za plasman na F4.

Jedini vredan pomena u timu 'crno-belih' je Dru Gordon, koji je utakmicu završio sa 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena i 14 skokova, a Georgi Čekovski je za MZT ubacio 21 pogodak uz devet uhvaćenih lopti.

Sjajnu partiju je pružio Nikola Otašević, odlično je komandovao igrom makedonskog tima i utakmicu završio sa 13 poena, tri skoka, dve asistencije i četiri ukradene lopte.

Šampion Srbije je tokom cele utakmice bio u podređenom položaju, u nekoliko navrata se bližio protivniku, vodio i sa sedam poena u poslednjoj četvrtini, ali je brzopletom igrom ispustio prednost.

Partizan je izgubio čak 18 lopti, odnos u skokovima je 42:25 u korist 'crno belih', ali je presudni faktor u pobedi Makedonaca procenat šuta za dva poena od 50 posto, naspram samo 38 tima Duška Vujoševića.

Beograđani sada imaju 15 pobeda i deset poraza, dok se MZT izjednačio sa Olimpijom, trijumfovali su po 13 puta uz 12 neuspeha.

U poslednjem 26. kolu Partizan je domaćin mađarskom Solnoku, a makedonski tim gostuje Krki u Novom Mestu.

Tok meča:

MZT je počeo meč sa petorkom: Otašević, Dejvis, Stojanovski, Gečevski i Čekovski.

Za Partizan su startovali: Gordić, Milosavljević, Lučić, Gordon i Musli.

Prvi napad na utakmici izborio je domaći tim. Damir Stojanovski postiže poene za vođstvo MZT od 2:0.

Dejan Musli iznednačuje u sjanoj atmosferi prepune dvorane "Boris Trajkovski" u Skoplju, gok Georgi Čekovski pogađa šut izvan linije 6,75.

Novu trojku za makedonski tim postiže Dejvis za vođstvo od 11:4, pa je trener Partizana Duško Vujošević bio prinuđen da zatraži prvi tajm aut.

Leo Vesterman je ušao u igru umesto Gordića, pokušao i promašio šut za tri poena, ali se Lučić skokom u napadu izborio za novi napad. Milosavljević je krenuo na polaganje, zaustavio ga je faulom Gečevski, pa je bek 'crno-belih' sa linije za slobodna bacanja smanjio zaostatak na 11:6.

Dru Gordon već drugi put od početka utakmice pravi grešku u koracima. MZT odlično skuplja u odbrani, provocira šut protivnika.

Još jednom je fauliran Milosavljević, MZT na 3:25 do kraja prve četvrtine ispunjava bonus.

Gordon se iskupio za izgubljene lopte, sjajnim zakucavanjem posle promašene trojke Milosavljevića.

Partizan se približio na samo poen zaostatka, imao priliku za preokret, ali je Otašević lagano položio u kontri za 15:12.

Prvo iznednačenje, Davis Bertans pogađa daleku trojku, 17:17, minut do kraja prvog kvartala.

Gagić je pokušao da iznudi faul u napadu Čekovskog, ali je makedonski centar uspeo da poentira.

Prekid u drugoj četvrtini

Todor Gečevski pravi mnogo problema 'crno-belima' sa pozicije krilnog centra, Gordon mu se revanširao asistencijom Gordiću za novu trojku Partizana, a u sledećem napadu američki košarkaš postiže svoj šesti poen.

Druga izgubljena lopta Bogdana Bogdanovića kažnjena je trojkom iz kotre Stojanovskog. MZT je ubacio četiri trojke iz devet pokušaja.

Partizan je vodeći u skoro svim statističkim parametrima, ima 14 skokova naspram šest, ali je zabeležio čak sedam izgubljenih lopti.

Utakmica je prekinuta na 6:17 do kraja poluvremena, zbog problema sa semaforom.

Meč je nastavljen, ali pokazivači vremena nisu u funkciji, rezultat je 26:24 za domaćine.

Gordon je i dalje najagilniji igrač Partizana, u prvoj utakmici ovih ekipa imao je 15 poena i 16 skokova, a u prvih četvrt sata zabeležio je osam poena i sedam skokova.

MZT dozvoljava beogradskom timu da dođe do prilike za koš, ali su 'crno-beli' veoma neprecizni, čak i iz zicer pozicija.

Oba tima igraju bez jasne ideje, Makedonci imaju problema sa uvođenjem lopti iz auta, dok Partizan jedine poene postiže sa slobodnih bacanja, od petog minuta druge četvrtine srpski šampion nije ubacio koš iz igre.

Vesterman je "tačdaun" pasom pronašao Lučića na drugoj strani terena koji je zakucavanjem doneo prvu prednost Partizanu na utakmici. Kako je preostalo deset sekundi do kraja, minimalnim vođstvom 'crno-belih' odišlo se na pauzu.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Čekovski sa deset i Stojanovski sa sedam poena, dok je najbolji u 'crno-belom' dresu bio Gordon sa osam poena, Lučić, Milosavljević i Gagić su dodali po četiri.

MZT na +9

Todor Gečevski na početku nastavka vraća prednost svom timu. Kriza u igri MZT je nastala delom i zbog odsustva startnog krilnog centra koji je sredinom druge četvrtine zaradio treću ličnu grešku.

Čekovski nastavlja da pravi probleme visokim igračima Partizana, pogađa bacanja, pa trojku za 37:31 i uz to primorava Đorđa Gagića da načini prekršaj u napadu.

MZT je stigao do najvećeg vođstva od +9, Bogdanović smanjuje razliku trojkom, ali Otašević krade loptu Gordiću i u kontri pogađa za dva.

Monstruozno zakucavanje Gordona i "duga dvojka" Gordića primorali su trenera MZT Aleša Pipana da zatraži tajm aut, 43:38 za Makedonce.

Đorđe Gagić je promašio otvoren šut sa poludistance, uhvatio odbitak, pogodio zicer uz faul. Zabeležio je sedmi poen, a posle pogotka Bogdanovića Partizan se približio sa samo koš razlike.

Čvrsta i borbena utakmica, ali veoma brzopleta sa mnogo promašenih šuteva i izgubljenih lopti. Nesporazum Bertansa i Bogdanovića umalo je iskoristio Otašević, ali ga je Letonac stigao i izblokirao u poslednjoj sekundi treće četvrtine. I dalje vodi MZT, 49:47.

Neizvesna završnica

Vesterman pogađa prvi šut iz igre, na početku poslednje deonice 'crno-beli' dominiraju u skoku, ali ne uspevaju da agilnost pretvore u koševe. Mladi Francuz je morao da napusti teren u 32. minutu, dosuđena mu je peta lična greška. Prvi plejmejker Partizana završio je utakmicu sa indeksom korisnosti -3.

Bertans je pogodio još jednu trojku, a posle pogotka Gordona Beograđani stiču najveće vođstvo od tri poena, 54:51.

Nervoza u redovima MZT, Gečevski je promašio dva šuta izvan linije za tri poena, a Gagić na asistenciju Bertansa povećava prednost 'crno-belih'.

Makedonci koriste prostor u reketu Partizana i preko Dejvisa se vraćaju na tri razlike. Ponovo je Dejvis istrčao kontru, ali ga je zaustavio blokadom Dragan Milosavljević.

Čekovski nije bio u akciji od one trojke, sada je ponovo namučio Muslija i zaradio dva slobodna bacanja. Serija 6:0 Makedonaca, pola koša razlike.

Gečevski je drugi igrač sa pet prekršaja, Gagić je pogodio samo jedno bacanje, a u narednom napadu Otašević pogađa uz faul. MZT vodi 61:59. Gordon novim zakucavanjem poravnava rezultat. Ima 16 poena i 14 skokova.

Američki krilni centar održava nadu Partizana posle 20. pogotka Čekovskog i promašaja Bogdanovića i Muslija. Poen prednosti za domaće, 38 sekundi do kraja.

Čekovski je promašio horog, Gagić sjajno proigrao Lučića koji je bio fauliran. Kapiten Partizana pogodio je samo jedno slobodno bacanje. 64:64, deset sekundi do kraja. Sledeći je na liniju penala otišao Čekovski, promašio jedan šut i dao priliku Partizanu za poslednji napad.

Posle tajm auta Bertans je preuzeo odgovornost, krenuo na prodor i načinio faul u napadu. Nikola Otašević je ponovio učinak Čekovskog, ali je 'crno-belima' ostalo samo nekoliko sekundi za organizaciju napada. Lopta je ponovo došla u ruke Bertansa koji sa preko pola terena nije uspeo da donese pobedu timu iz Beograda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ABA: MZT - Partizan mts 66:64 (kraj)

Izvor: Sportal.rs, 16.Mar.2013

Košarkaši Partizana mts gostuju ekipi MZT u Skoplju u 25. kolu regionalne ABA lige. Domaćin je počeo sa petorkom Otašević, Dejvis, Stojanovski, Gečevski i Čekovski, a gosti iz Beograda: Gordić, Milosavljević, Lučić, Gordon i Musli.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.