ABA: Partizan - Zvezda 61:55 (35. minut)

Izvor: Mondo, 27.Apr.2013, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Partizan - Zvezda 61:55 (35. minut)

Utakmica za prvaka ABA lige igra se pred punim tribinama dvorane u Laktašima. Crno-beli po šesti, ili crveno-beli prvi put?

Košarkaši Partizana mt:s na početku utakmice su poveli rezultatom 7:0, Crvena zvezda Telekom otišla je na odmor sa sedam poena prednosti (25:32), ali je Leo Vesterman sa 10 poena u trećoj četvrtini pokrenuo "parni valjak" i bio najzaslužniji za preokret - 50:45 (18:14, 14:11, 25:13). >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

PRVO POLUVREME

Odličnu rolu Dejana Muslija u prvim minutima, neutralisao je na drugoj strani Demarkus Nelson, pa je u okviru rezultata 9:9 bilo po sedam poena njih dvojice.

Zvezda je nakon toga uglavnom imala neznatnu prednost, uz povremena vođstva crno-belih, a u 16. minutu poslednji put je bilo nerešeno - 22:22.

Tada je Raško Katić vezao dva pogotka sa distance (27:22), Vesterman trojkom smanjio na 27:25, a pošto Partizan nije iskoristio napad za izjednačenje, Branko Lazić pogodio je trojku iz desnog ugla, posle odličnog protoka lopte i "ekstra" pasa Igora Rakočevića - 30:25.

Žofri Lovernj promašio je oba slobodna bacanja, a Boris Savović ga kaznio košem posle finte, sa prstima na liniji za tri poena.

Iako im je skoro sav napadački učinak stao u prva četiri minuta, Nelson sa 10 i Musli sa osam poena su do poluvremena ostali najefikasniji pojedinci u svojim timovima. Katić je dodao šest i Rakočević pet poena, a za crno-bele Bertans, Gordić i Gagić po četiri.

Zvezda po zvaničnoj statistici na sajtu ABA lige ima čak 13 skokova više (22:9), a uz to ima bolji šut za tri poena - 3/8, u odnosu na 1/10 ekipe Duška Vujoševića, uključujući po 0/3 Bertansa i Milosavljevića.

Dvorana Igokee u Laktašima ispunjena je do poslednjeg mesta, što znači da se finale ABA lige igra pred nešto više od 3.000 gledalaca.

Sude Ilija Belošević (Srbija) i Slovenci Sašo Pukl i Matej Boltauzer.

Inače, situacija u malom mestu nadomak Banjaluke bila je mirna tokom popodneva i večeri. Snažne mere obezbeđenja bile su vidljive na svakom koraku, pošto su policajci stajali na svakih stotinak metara na prilazima dvorani.

U kafićima i na ulicama mogli su da se primete grupice navijača sa obeležjima oba kluba, ali na sreću, bez ikakvih tenzija.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.