ABA: Murić MVP, SRB i HRV jednaki

Izvor: B92, 16.Dec.2013, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Murić MVP, SRB i HRV jednaki

Krilni igrač Krke iz Novog Mesta Edo Murić bio je najkorisniji igrač 12. kola regionalne ABA lige.

Murić je u pobedi Krke u slovenačkom derbiju nad Union Olimpijom postigao 22 poena (5/7 dva, 4/7 tri) uz 5 skokova, te po 4 asistencije i ukradene lopte za indeks korisnosti 32.

Proteklog vikenda istakli su se još Deril Stroberi sa indeksom 29 za Cibonu, Seržinjo Gipson sa 28 za Igokea, koliko je imao i Sava Lešić (21p, 11sk), u porazu Radničkog od Zadra.

Najefikasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrač kola bili su Branko Jorović iz Igokee i pomenuti Stroberi sa po 26 poena. Krilo Partizana NIS Žofre Lovernj, te Lešić iz Radničkog i Ratko Varda iz Mega Vizure, potom Aleks Stiveson i Miro Bilan su bili najbolji skakači sa po 11 uhvaćenih lopti.

Igokein Nemanja Gordić najviše asistirao, namestio je 10 koševa saigračima protiv Cedevite, dok je Murić bio najbolji kradljivac sa četiri lopte.

Posle 12 kola Srbija i Hrvatska su izjednačeni u borbi za više timova u ligi sledeće sezone sa indeksom uspešnosti 7.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.