ABA - Mornar iz Zadra zaplovio ka polufinalu!

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2018, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Mornar iz Zadra zaplovio ka polufinalu!

Košarkaši Mornara nalaze se na dobrom putu da obezbede plasman u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su večeras u derbiju kola ubedljivo savladali Zadar u dvorani "Krešimir Ćosić".

Poslednja utakmica 17. kola regionalne ABA lige okarakterisana je kao derbi koji je sa velikom pažnjom ispraćen u Beogradu zbog činjenice da su snage odmerili direktni rivali Partizana i FMP-a u borbi za četvrto mesto na tabeli.

Mornar je zadržao prednost koju je pre ovog kola imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u odnosu na Partizan, a uvećao u odnosu na Zadar i FMP, pošto je kao gost savladao hrvatski sastav rezultatom 93:77 (24:19, 30:16, 19:24, 20:18) i tako stigao do desete pobede u ABA ligi.

Pitanje pobednika praktično se nije postavljalo ni u jednom trenutku, osim ako izuzmemo uvodne minute kada je domaćin u tri navrata imao rezultatski egal (2:2, 6:6 i 8:8).

Već u prvoj četvrtini Mornar je uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, a drugoj i trećoj četvrtini gosti su u dva navrata imali i 20 poena viška.

Zadar je u trećem kvartalu pokušao da se vrati u meč, prišao je na 9 poena zaostatka (55:64) ali to je bio poslednji trzaj domaćina jer je Mornar odbio napade i u poslednjoj deonici ponovo stigao do 20+ poena prednosti.

Ekipu Mihaila Pavićevića do pobede su vodili Derek Nidam, Nemanja Vranješ, Brendis Reli-Ros i Uroš Luković. Pomenuta četvorica kombinovano su postigla 82 poena za Mornar!

Najefikasniji je bio Derek Rajan Nidam sa 22 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Uroš Luković sa 21 poenom, 14 skokova i 5 blokada. Nemanja Vranješ je postigao 20 poena i zabeležio 5 skokova, a Brendis Reli-Ros 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U poraženom sastavu Nouls 18 poena, Filip Kraljević poen manje. Dvocifren je bio još samo Džošua Bostik (10 pts, 3 sk, 3 as).

Mornar se nakon 17. kola nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa skorom 10-7 što znači da ima pobedu više u odnosu na Partizan i bolji međusobni skor.

To znači da će crno-belima trebati čudo u poslednjih pet kola kako bi preskočili Mornar i obezbedili mesto u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA - Više nema kalkulacija, Partizanu treba čudo da bi igrao polufinale!

Izvor: Sportske.net, 23.Jan.2018, 00:14

Nakon poslednje utakmice 17. kola možemo da napravimo novi presek stanja kada je borba za četvrto mesto na tabeli u pitanju...Poslednja utakmica 17. kola regionalne košarkaške lige ujedno je predstavljala derbi koji je sa velikom pažnjom ispraćen u Beogradu...Pisali smo pre večerašnje utakmice...

Nastavak na Sportske.net...

Mornar slavio u Zadru

Izvor: RTS, 23.Jan.2018

Košarkaši Mornara ostvarili su bitnu pobedu savladavši u gostima Zadar 93:77 (24:19, 30:16, 19:24, 20:18) u utakmici 17. kola ABA lige. . Barani su tako ostvarili važnu pobedu nad direktnim rivalom u borbi za četvrto...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.