ABA LIGA: Junački OTPOR Partizana! Šampion SLOMIO crno-bele! (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Junački OTPOR Partizana! Šampion SLOMIO crno-bele! (VIDEO+FOTO)

Derbi osmog kola odigran u punoj "Morači".

Košarkaši Partizana poraženi su u osmom kolu ABA lige od Budućnosti, u dupke punoj "Morači" rezultatom 75:71 (26:16, 14:14, 14:22, 21:19)

Šampion je vodio tokom većeg dela utakmice, crno-beli jurili prednost Crnogoraca, međutim, nisu imali snage za potpuni preokret, pa je Anrea Trinkijeri doživeo i prvi poraz na klupi Parnog valjka i u regionalnom takmičenju.

OVO SVE MENJA: Budućnost objavila VAŽAN podatak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pred meč sa Partizanom u Morači (FOTO)

ZA BEG SA ZAČELJA: Zadar DOVODI bivšeg košarkaša Partizana (FOTO)

HALFTIME: @KKBuducnostVOLI - @PartizanBC 40:30. Clark 11 | @StefanJ33 7.

Live stats: https://t.co/WfJHemsxQe #ABALiga pic.twitter.com/jtwUTkYJcI

— ABA Liga (@ABA_League) November 18, 2018

FRKA U SAKRAMENTU: Kingsi zbog Nemanje Bjelice smenjuju trenera (FOTO)

Partizan je dobro otvorio meč, trojkom Stefana Jankovića, ali je nešto kasnije Budućnost preuzela ritam. Do prvog vođstva domaćin je došao u šestom minutu (11:10), a ubrzo je za tri poena bio precizan Erl Džekson za prvu veću prednost.

Kako je meč tekao, izabranici Aleksandra Džikića dodavali su gas i serijom 9:2 došli do devet koševa viška (23:14). Dominirali su u tim trenucima Džekson, Erl Klark i Omić pod reketom, pa je branilac titule na kraju prvog perioda prvi put imao dvocifrenu prednost (26:16).

Zaigrala je Trinkijerijeva četa angažovanije i čvrstom odbranom uspela da se približi na četiri poena u 16. minutu (30:24), posle čega je trener Budućnosti bio prinuđen da reaguje tajm-autom. To je dalo efekat, pošto je Barović sa linije slobodnih bacanja, a potom i Gordić trojkom sa svoje polovine, manje od dve sekunde pre zvuka sirene, odveo evroligaša na poluvreme sa 10 poena viška (40:30).

🚨 The BEST 3-pointer of the season 🚨@ngordic20 drains the FULL-COURT BUZZER BEATER! 👌😱 #ABALiga @KKBuducnostVOLI pic.twitter.com/FWoPaSzWV5

— ABA Liga (@ABA_League) November 18, 2018

Nisu posustali crno-beli. U nastavku su pojačali tempo i najbolje izdanje prikazali u trećem periodu. Sjajnom igrom Trinkijerijevi izabranici stigli su na samo dva poena minusa, pred start poslednjeg perioda.

U tim trenucima, blistao je Stefan Janković, šutirajući 3/4 za tri poena, odnosno, nepogrešivo iz igre (3/3), podršku je imao u raspoloženom Đorđu Gagiću i Markusu Pejdžu. Za razliku od Parnog valjka, jedina svetla tačka u Budućnosti bio je Erl Klark, koji je nemilice slao loptu kroz mrežicu Beograđana.

AFTER 3/4: @KKBuducnostVOLI - @PartizanBC 54:52.

Live stats: https://t.co/WfJHemsxQe #ABALiga pic.twitter.com/NPrlNGK7Pr

— ABA Liga (@ABA_League) November 18, 2018

Drama je viđena u finišu meča, gosti su trojkom Marinkovića prišli minut do kraja na 71:68, da bi Ivanović već u sledećem napadu uzvratio na isti način i otklonio svaku dilemu.

❌ @vanjam32 comes out of nowhere to block @edjacks ❌#ABALiga @PartizanBC pic.twitter.com/P8OSaE4bW8

— ABA Liga (@ABA_League) November 18, 2018

Uspeli su Podgoričani, ipak, da odole pred naletima gostiju i stignu do šeste pobede u sezoni, dok je Partizanu ovo bio četvrti poraz.

BUDUĆNOST - PARTIZAN

DVORANA: Morača.

GLEDALACA:

SUDIJE: Hordov, Mrdak, Kralj.

BUDUĆNOST: Džekson, Ivanović, Suad Šehović, Erl Klark, Barović, Koti Klark, Sead Šehović, Starovlah, Gordić, Omić, Popović, Nikolić.

PARTIZAN: Pejdž, Trifunović, Saj, Marinković, Gegić, Pecarski, Gavrilović, Zagorac, Janković, Lendejl, Gagić, Nikolić.

ABA LIGA, 8. kolo:

Petak

Igokea - Olimpija 115:105

Subota

FMP - Cedevita 81:95

Crvena zvezda - Mornar 104:71

Nedelja

Krka - Mega Bemaks 82:69

Budućnost - Partizan 75:71

Ponedeljak

Cibona - Zadar (18)

TABELA: Crvena zvezda 8-0, Mega Bemaks 6-2, Budućnost 6-2, Cedevita 4-4, FMP 4-4, Partizan 4-4, Krka 3-5, Igokea 3-5, Cibona 3-4, Olimpija 2-6, Mornar 2-6, Zadar 2-5.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.