ABA: Cedevita - Partizan 70:50 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 11.Okt.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Cedevita - Partizan 70:50 (KRAJ)

Košarkaši Partizana NIS pokušaće da iskoriste lošu formu Cedevite i u trećem kolu ABA lige zabeleže drugi trijumf u regionalnom takmičenju. Partizan je u prvom kolu pobedio Solnok, ali je potom poražen od Krke, a u Zagrebu će bez pomoći trenera Duška Vujoševića, zbog suspenzije, pokušati kiks u minulom kolu da ispravi pobedom protiv Cedevite.

Pred početak utakmice Marin Badždarić se oprostio od dresa Zagrepčana.

1/4

Bogdanović, Murić, Gagić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Aranitović i Tepić su u startnoj petotki Partizana. Ante Delaš je otvorio listu strelaca, a Gagić uzvratio. Gagić preko Bilana za prvo vođstvo crno-belih. Fran Pilepić pogađa za tri. Luka Bogdanović postiže prve poene od dolaska iz Turk Telekoma.  Ravnjak nije pogodio otvoren šut za tri. Bilan unosi loptu u koš.

Miro Bilan sa penala postiže dva poena za vođstvo Zagrepčana 11:8. Ovo nije dobro po crno-bele. Gagić je dobio drugu ličnu grešku. Milutinov na parketu umesto njega. Murić silno zakucva.

Dalo je na parketu. Crno-beli kasne sa skokom u odbrani i Cedevita ponovo ima drugi napad. Murić vuče kontru, daje Tepiću i laki poeni. Krade ponovo Murić loptu, a Bogdanović ne uspeva za tri poena.

Mnogo mnogo grešaka u odbrani Beograđana. Neuspevaju da iskontrolišu ofanzivni skok domaćina, a imaju mnogo problema i sa odbranom od pik-end-rola.Ušao je Đoko Šalić u nadi da će zaustaviti skok rivala.

Mire Bilan je postigao šest poena. Edo Murić ima jedan manje, to su najefikasniji igrači posle prvog perioda igre.

2/4

Minut bez koša u drugom delu. Veliki broj nekontrolisanih šuteva.

Boris Dalo pogađa i prekida promašaje. I dalje crno-beli sa mnogo problema kod defanzivnog skoka. Luka Babić pravi prvi faul.

Ivan Ravnjak zakucava uz prekršaj Murića. Nikako da gosti vežunekoliko poena u seriji. Najveća prednost domaćina 25:17, Bogdanović ne uspeva za tri poena, Žganec pravi faul nad Gagićem. Gagić promašuje oba penala.

Miro Bilan koristi izlazak Gagića visoko i postiže 9. poen.Uzvraća Gagić. Iz sedam pokušaja za tri crno-beli nisu postigli ni jednu trojku.

Dobija Gagić treći faul na nešto manje od dva minuta pre kraja druge četvrtine. Prvi poeni za Milutinova. Crno-beli imaju šansu da priđu, ali Milutinov nije uspeo da pogodi ponovo. Cedevita ima čak osam skokova u napadu u odnosu na dva Partizana. Beograđani bolji u odbrambenim 9:8.

3/4

Pet poena Murića u trećem periodu. Sa druge strane Ravnjak je ponovo podigao na plus četiri, crno-beli su imali šansu da dođu do izjednačenja, ali nisu uspeli.

Mario Delaš dobija četvrtu ličnu grešku. Partizan ponovo ima šansu, ali Murić loše šutira za tri. Tomislav Zubčić kažnjava Beograđane trojkom i ponovo diže prednost domaćina. Gordić lako sa Daloom i ponovo je plus sedam. Bogdanović promašuje trojku, Delaš ne. Plus 9 za domaćina.

Na dva i po minuta pre kraja treće četvrtine Cedevita stiže do prve dvocifrene prednosti 43:32. Tepić pogađa i spušta vođstvo. Luka Babić pogađa za najveću prednost Cedevite, plus 12, a Gagić u napadu pravi četvrti faul. Dva od četiri faula je napravio Gagić u napadu. Bezbradica polovičan sa bacanja, Partizan ima 10/4 sa linije penala.

4/4

Karlo Žganec dobija tehničkuzbog simuliranja. Murić nije pogodio bacanje, ako ni Bezbradica za tri poena. Dalo pogađa jedno bacanje od dva. Njegov učinak sa linije penala je jedan od tri, crno-beli imaju mnogo problema u šutu, skoku, poprilično slabi večeras.

Zubčić pogađa trojku za plus 16. Najveća prednost domaćina. Gagić pogađa ispod koša i ima acanje. Siguran centar crno-belih.

Kraj za Eda Murića, peti faul. Murić je na parketu proveo 30 minuta.Statistika na sajtu ABA lige pokazuje da mu je to peti faul, ali Murić ostaje na parketu. Izgleda da je greška došla sa zapisničkog stola. Gordić lako prolazi pored Murića i Gagića, koji ne smeju da prave faul.

Ide sada sve Zagrepčanima. Kao da gađaju bazen, dok s druge strane crno-beli kao da pokušavaju kroz iglene uši da provuku loptu.

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.