ABA - Budućnost za petama Partizanu i Cedeviti

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Budućnost za petama Partizanu i Cedeviti

Nadali su se navijači Partizana da bi Cibona mogla da iznenadi Budućnost i pomogne crno-belima u borbi za drugo mesto ali je crnogorski sastav slavio u Zagrebu.

Košarkaši Budućnosti zadržali su korak za Partizanom i Cedevitom u trci za drugo mesto na tabeli, pošto su u poslednjem meču 21. kola slavili na gostovanju Ciboni.

Podgoričani su u "Draženovom domu" slavili rezultatom 94:87 (30:25, 19:24, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 29:9, 16:29) a pitanje pobednika rešeno je u trećem kvartalu koji je su gosti dobili sa 20 poena razlike.

Šuteri su bili jako raspoloženi na startu večerašnje utakmice pa smo već nakon deset minuta igre videli 55 zbirnih poena.

Cibona je uz nešto bolju igru do odlaska na odmor anulirala minimalni zaostatak od pet poena, a kada se u 21. minutu krenulo "od nule" Budućnost je ubacila u "petu brzinu".

Za deset minuta igre gosti su stigli do 20 poena prednosti i tako praktično rešili pitanje pobednika, premda su u poslednjoj četvrtini dozvolili Ciboni da se rezultatski približi i ublaži poraz.

Boljim otvaranjem poslednje četvrtine i serijom 12:2 domaći su prepolovili prednost Budućnosti, a zatim stigli do jednocifrenog zaostatka pa je meč neočekivano ušao u neizvesnu završnicu.

Pobednički sastav su u poenterskom smislu predvodili Bojan Subotić (17 pts, 7 sk) i Suad Šehović (17 pts), dok je Markus Vilijams sa 8 asistencija razigravao saigrače.

Najbolji strelci u ekipi Cibone bili su Skoti Rejnolds i Luka Žorić sa po 17 poena, dok je Željko Šakić dodao 14 poena i 6 skokova.

Podsećamo da je trener Cibone Damir Mulaomerović zbog suspenzije večerašnju utakmicu gledao sa tribina, što je svakako bila otežavajuća okolnost za domaće.

Budućnost se nakon petnaeste pobede u sezoni izjednačila sa Cedevitom, dok drugoplasirani Partizan NIS ima pobedu više od zagrebačkog i podgoričkog sastava.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budućnost slavila, na pobedu od Partizana

Izvor: B92, 06.Feb.2017

Košarkaši Budućnosti savladali su Cibonu u Zagrebu rezultatom 94:87, u utakmici 21. kola ABA lige...Posle ove utakmice definitivno je jasno da će u plej-ofu igrati Crvena zvezda, Partizan, Cedevita i Budućnost, ali još nije izvesno koji će biti parovi polufinala...Crvena zvezda je neprikosnovena...

Nastavak na B92...

ABA liga: Cibona izgubila na svom terenu od Budućnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2017

Košarkaši Cibone u susretu su 21. kola regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od Budućnosti sa 87-94 (25-30, 24-19, 9-29, 29-16)...Kobnom se po Cibonu pokazala treća četvrtina u kojoj su gosti napravili 20 koševa prednosti nakon što se na odmor otišlo s rezultatom 49-49. U toj dionici Budućnost...

Nastavak na Nezavisne Novine...

ABA - Partizanu uručena "karta" za plej-of! (foto)

Izvor: Sportske.net, 07.Feb.2017, 00:47

Nada u "kiks" Budućnosti na gostovanju Ciboni bila je uzaludna, ali Partizan posle duela u "Draženovom domu" ipak ima razloga za slavlje. Poraz Cibone matematički je osigurao crno-belima plasman u plej-of...Trijumf Budućnosti nad Cibonom pomalo je razočarao navijače Partizana koji su se nadali...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.