21. oktobar – novi član Prve gradske lige

Izvor: KGsport.info, 09.Jul.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

21. oktobar – novi član Prve gradske lige

Ekipa 21.oktobar bila je uspešnija u baražu od Partizana i plasirala se u Prvu gradsku ligu

Revanš utakmicom baraža Partizan – 21. oktobar (2:4) okončan je baraž za popune Prvu gradske lige, u kojoj će se u narednoj sezoni takmičiti 14 klubova. Novi član ove lige postao je prvi put 21. oktobar, a Cerovčani se sele u niži rang, Drugu gradsku ligu.
U Prvu gradsku ligu iz drugoligaškog karavana >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << direktno su se plasirali Bagremar i Pobeda iz Beloševca, a trećeplasirani 21. oktobar učestvovao je u baražu sa Partizanom, koji je na kraju ove sezone zauzeo 15. mesto.
U prvom susretu u Kragujevcu fudbaleri 21. oktobra su na domaćem terenu pobedili sa 2:0, a uspešniji su bili i u revanšu, odigranom u Cerovcu. Gosti su poveli autogolom Nikole Božinovića u 30. minutu. Međutim, samo pet minuta kanije Partizan je preko Pavla Milivojevića uspeo da izjednači na 1:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.
Posle odmora gledaoci su videli još četiri pogotka. Golom Aleksandra Dajića u 51. minutu, ekipa 21. oktobra ponovo je došla do prednosti, ali je Milivojević u 60. minutu izjednačio na 2:2.
Odluka o pobedniku doneta je u poslednjih deset minuta. Drugim pogotkom Dajića na utakmici u 80. minutu, kragujevački tim je i treći put došao u vođstvo. Konačan rezultat 4:2 postavio je Bojan Andrić četiri minuta pre kraja susreta i tako ekipi 21 oktobar omogućio da se posle devet godina postojanja prvi put domogne najvišeg ranga takmičenja u organizaciji Fudbaleskog saveza Kragujevca – Prvu gradsku ligu.
Dve prvoplasirane ekipe Druge gradske lige, Bargremar i Pobeda Beloševac, direktno su se plasirale u viši rang.
Baraž je završen i za popunu Druge gradske lige. Ekipa Vinogradi DB sačuvala je status drugoligaša, pošto je bila uspršnija od drugoplasirane Dobrače iz Treće gradske lige. U prvom susretu u gostima kragujevački tim pobedio je sa 1:0, a Dobračani nisu došli na revanš, pa je susret registrovan službenim rezultatom 3:0 za Vinograde DB.
Novi član Druge gradske lige je i ekipa Sloge iz Lužnica, koja se direktno plasirala u viši rang kao prvoplasirana ekipa Treće gradske lige.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.