15 godina od kako je ŽKK Kovin osvojio nacionalni Kup

Izvor: KovinEkspres.rs, 17.Mar.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

15 godina od kako je ŽKK Kovin osvojio nacionalni Kup

Na današnji dan pre tačno 15 godina košarkašice ŽKK Kovin osvojile su Kup Jugoslavije u susretu protiv beogradskog Partizana. To je, po mnogima, najveći uspeh koji je jedna sportska ekipa iz Kovina ikada ostvarila.

Finalnu turnir, za koji su se plasirali, pored ŽKK Kovin i Partizana, Crvena zvezda i novosadska Vojvodina, igran je u Kovinu. Prvog dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << u polufinalnim mečevima, Partizan je savladao Vojvodinu (70:63), a Kovinke su nadigrale Crvenu zvezdu rezultatom 71:60.

Finale je igrano dan kasnije u nezaboravnom ambijentu. Procenjuje se da je susretu prisustvovalo oko 1.500 gledalaca, a meč je prenosio i RTS.

Neizvesnost je trajala do samog kraja.  Beograđanke su imale blagu prednost od sredine prvog poluvremena gotovo do samog kraja, ali je ekipa Kovina, predvođena trenerskom legendom Zoranom Kovačićem Čivijom, pronašla način da u finišu izbori pobedu rezultatom 54:51 (27:28).

Za ŽKK Kovin u finalnom meču, u protokolu su bile navedene: Vuković, Milojević, Tomović, Manić (4), Močnik (8), Klarić, Vukićević (14), Šormaz, Trifunović (5), Jevtić (9), Ostojić (14) i Backović.

Nacionalni Kup ŽKK Kovin osvojio je na desetogodišnjicu od osnivanja kluba za šta je najvećim delom zaslužan prvi trener i potonji dugogodišnji prvi čovek Kluba Predrag Lane Jereminov.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.