Trijumf Stanojeviću za rođendan

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Okt.2010, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Stanojeviću za rođendan

Partizan - Proleter 3:0 (Boja 19, Ilijev 57, Šćepović 63)
Nije Humska Slana bara, pa da Parni valjak sporim ritmom vozi 90 minuta, a onda kroz iglene uši izbori prolaz u narednu rundu, niti je Partizan isti tim kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prošle godine, da istanji živca navijačima bledom igrom bez glave i repa. Nasuprot minuloj jeseni, kad su se više srećno nego spretno slavili na gostovanju, crnobeli su ovoga puta lako, taman kako i rezultat pokazuje, savladali Proleter, nastavljajući pohod ka drugom trofeju – 3:0.
Posle slavlja u večitom derbiju, kombinovani tim srpskog prvaka nije dozvolio opuštanje na drugom frontu, već je treneru Aleksandru Stanojeviću spakovao najlepši poklon za 37. rođendan.
Mladi stručnjak je dobro izmešao karte, u odnosu na startnih 11 protiv Crvene zvezde na terenu su ostavio samo dvojicu  Marka Jovanovića i Almamija Moreiru, ali je zato prvi put ukazao poverenje golmanu Živkoviću, posle dugo vremena uvrstio u ekipu omladinca Brašanca, „zaboravljenog” Davidova, a u napadu spojio Ilijeva i Boju, što se pokazalo produktivnim. Dovoljno da se savlada trećeplasirani sastav Prve lige.
Daleko od toga da je Partizan blistao, mamio uzdahe oduševljenja, ali je igrao tek toliko da pokaže ko je gazda na Topčiderskom brdu. Šansa iz 14. minuta, kad je posle akcije Moreire, Brašanca i Davidova, Boja proverio budnost Ivanovića najavila je koliko je Kamerunac inspirisan da uradi ono što nije na Marakani. To je uspeo šest minuta kasnije, tako što je Moreira efektno podigao loptu Stevanoviću, desni bek centrirao, a robusni napadač trzajem glavom razbio pomisao gostuju da mogu da senzacije  1:0.
Vrlo dobro izdanje tamnoputog špica, upotpunjeno prilikom (22) i proigravanjem Moreiri (27), nije demoralisalo goste. Iz kontre su čekali priliku, ali nisu imali sreće da je zgrabe deset minuta pre pauze, Damjanović je „spustio” loptu Sekuliću, međutim, njegov šut Živković je odličnom intervencijom prosledio u korner.
Nije se crnobelima osvetilo ni što su previše kombinovali, jer je na početku drugog dela najbolji akter utakmice, Pjer Boja centrirao, Rašiovan ispucao loptu na ruku Brašancu, sudije su ostale neme procenivši da je u pitanju napucana lopta, a zatečenu odbranu gostiju nadmudrio Iliev – 2:0.
Iako je trener Ljubomir Ristovski pokušao izmenama da razmrda usnuli tim, skromni Novosađani nisu pokazali ambiciju da krenu napred i ugroze Živkovića, već su bili prinuđeni da se brane pred naletima inspirisanog domaćina. Mada su i posle mata Šćepovića (posle akcije zapaženog Brašanca) stvarali prilike za ubedljiviju pobedu, neće se crnobeli buniti što je mladi špic stavio tačku na meč u kome je favorit rutinski odradio posao. Za zasluženi plasman u četvrtfinale Kupa.


Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu,   Večiti derbi

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.