Protesti u Parizu i Lionu zbog LGBT zakona

Izvor: Blic, 02.Feb.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Parizu i Lionu zbog LGBT zakona

Nekoliko desetina hiljada Francuza očekuje se danas u Parizu i Lionu na protestu protiv nacrta zakona o porodici, koja omogućava veštačku oplodnju lezbijskim parovima, prenose francuski mediji.

Organizatori protesta očekuju dolazak simpatizera opozicije posle uspešnih demonstracija i pritisaka na vlast da donese zakon o homoseksualnim brakovima.

Nacrt zakona o porodici biće razmotren u francuskoj vladi u aprilu. Policija je saopštila da će oko 2.500 policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti dodatno raspoređeno u Parizu i Lionu, kako bi sprečila da se ponove incidenti kakvih je bilo pre nekoliko danas na demonstracijama u glavnom gradu Francuske.

Protest u Parizu protiv predsednika Francuske Fransoa Olanda u prošlu nedelju na kojem je zahtevana njegova ostavka, obeležili su incidenti zbog kojih je 150 osoba uhapšeno, a 19 policajaca je povređeno.

Prema procenama policije, oko 17.000 ljudi okupilo se na protestu, dok organizatori navode da je oko 120.000 protivnika Olanda izašlo na ulice.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Protesti u Parizu i Lionu zbog zakona o homoseksualnim porodicama

Izvor: Blic, 02.Feb.2014

Nekoliko desetina hiljada Francuza očekuje se danas u Parizu i Lionu na protestima protiv nacrta zakona o porodici, koji omogućava veštačku oplodnju lezbijskim parovima, prenose francuski mediji. ..Organizatori protesta očekuju dolazak simpatizera opozicije posle uspešnih demonstracija i pritisaka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.