NOVA SAZNANJA Braća islamisti locirani na severu Francuske, policajka ubijena u Parizu

Izvor: Blic, 08.Jan.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA SAZNANJA Braća islamisti locirani na severu Francuske, policajka ubijena u Parizu

Francuska policija je na nogama - U toku je očajnička potraga za braćom Saidom i Šerifom Kuačijem, glavnim osumnjičenim za napad na satirični časopis "Šarli ebdo". Treći osumnjičeni se u međuvremenu predao. Jutros je u južnom predgrađu došlo do nove pucnjave, u kojoj je ubijena jedna policajka, a još jedna posoba je povređena. Sva dešavanja u lovu na najtraženije teroriste u Evropi u ovom trenutku pratite u blogu uživo na sajtu "Blica"

DERNIÈRE MINUTE - Les >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suspects de l'attentat de #CharlieHebdo ont été formellement reconnus >> http://t.co/o0ffFXzX2H pic.twitter.com/ytQslaHZ2g— Le Figaro (@Le_Figaro) January 8, 2015

Dvojica osumnjičenih, čiji opis odgovara braći Saidu i Šerifu Kuašiju, za kojima je raspisana poternica zbog napada na redakciju satiričnog lista "Šarli ebdo", locirani su danas kod mesta Vilje Koteret na severu Francuske, piše "Parizijen".

Kako prenosi “Parizijen” na svom sajtu, dve osobe, koje odgovaraju licima za kojima je raspisana poternica su pronadjeni jutros na putu RN 2.

Oni su se kretali vozilom marke reno klio” bele boje u pravcu Pariza.

Takodje se ističe da su dva muškarca teško naoružana.

Građani tog mesta objavljuju na Tviteru da je primetno veliko prisustvo policije i da je put ka mestu zatoren.

Pucnjava u južnom predgrađu Pariza desila se kada je policajka je došla da istaži saobraćajnu nesreću, kada je pod još nejasnimokolnostima došlo do pucnjave u kojoj su ranjeni policajka i ulični čistač, prenosi AP.

- Video sam policajku koja je stajala ispred belog automobila, a jedan čovek je trčao i koji je zapucao. To mi nije delovalo kao veliki pištolj, jer ga je držao u jednoj ruci - rekao je svedok Ahmed Sasi.

Iako prema prvim izveštajima u Francuskoj nakon napada terorista na satirični list nije bilo porasta islamofobije, počele su da pristižu vesti koje bacaju drugačije svetlo na ovaj događaj.

Opširnije čitajte u posebnom tekstu.

Savet Evrope odao je poštu ubijenim novinarima "Šarli ebdoa" minutom ćutanja.

Minute of silence for #CharlieHebdo. My heart is with France. Together we will protect our values pic.twitter.com/MEB1mSZIm6— Donald Tusk (@eucopresident) January 8, 2015

Braća Said i Šerif Kuači, glavni osumnjičeni za napad na redakciju lista "Šarli ebdo", zajedno sa njihovim rođakom Hamidom Muradom čine "porodičnu ćeliju", piše francuski dnevnik "Mond".

Opširnije čitajte u posebnom tekstu.

BREAKING: Female police officer shot dead after second Paris incident http://t.co/SMSvvir5sO pic.twitter.com/MY08NXos5E— The Independent (@Independent) January 8, 2015

Evo rekapitulacije šta se od jutros dogodilo tokom potrage policije za braćom Kuači, koji se smatraju najodgovornijima za napad na magazin "Šarli ebdo", kada je ubijeno 12 osoba:

- Predao se Hamid Murad, 18-godišnji muškarac koji je osumnjičen da je učestovao u napadu. Bi-Bi-Si prenosi da Murad ima alibi za napad, jer je u to vreme bio u školi.

- Bi-Bi-Si je javio da je jutros došlo do pucnjave u južnom delu Pariza i da je tom prilikom povređene su dve osobe, od kojih je je jedna policajka. Jedna osoba je tada uhapšena. Policajka je u međuvremenu preminula. "Figaro" je preneo reči svedoka ove pucnjave:

"Gijoma Tomasa, 19-godišnjeg studenta koji živi u Malakofu, jutros je probudila pucnjava. Njegov stan nalazi se 50m od raskršća avenija Pjer Brosolet i bulevara Gabrijela Perija, gde se pucnjava desila.

- Probudila su me tri pucnja. Onda sam čuo da neko viče: "Drži ih!", a onda još jedan rafal.

- Bi-Bi-Si je preneo da je tokom noći uhapšeno ukupno sedam osoba, a svi su prijatelji ili članovi porodice odbeglih osumnjičenih napadača.

Poštovani čitaoci, dobro došli u blog uživo u kojem ćemo iz minuta u minut pratiti dešavanja u vezi s terorističkim napadom na pariski satirični magazin "Šarli ebdo".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.