Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020, 09:43

Luvr ponovo otvara vrata za posetioce, obavezno nošenje maski

Najposećeniji muzej na svetu, pariski Luvr, ponovo otvara svoja vrata u ponedeljak, ali sa određenim ograničenjima zbog koronavirusa, a pojedini delovi kompleksa će i dalje ostati zatvoreni za posetioce.

Luvr je zatvoren još 13. marta što je muzeju do sada donelo više od 40 miliona evra gubitka, potvrdio je direktor Žan-Luk Martinez.

"U najboljem slučaju ćemo imati 20 do 30 odsto posetilaca u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na broj koji smo imali porošlog leta – a to je nekih 4.000 do 10.000 posetilaca dnevno", napominje direktor.

Posetioci će, naravno, morati da nose maske, a u Muzeju neće biti uobičajenih "grickalica" i neće biti moguće ostavljanje garderobe pri ulasku, piše Frans 24.

Biće obeležene staze po kojima turisti treba da se kreću, kao i mesta za stajanje ispred Mona Lize gde se posetioci najradije fotografišu, a sve s ciljem da se osigura bezbedno rastojanje.

Tokom zabrane kretanja i izolacije, Luvr je pojačao svoje prisustvo na društvenim mrežama, a navodno je bio najposećeniji muzej na svetu koga je na Instagramu pratilo više od četiri miliona ljudi.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

TADŽ MAHAL OTVOREN ZA TURISTE: Dnevno u mauzolej može ući 5.000 turista uz posebne mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020

Jedna od najvećih turističkih atrakcija u Indiji, Tadž Mahal sutra će posle tri meseca ponovo biti otovrena za posetioce, koji će morati da nose maske i održavaju distancu...Kako je na Tviteru objavilo indijsko ministarstvo turizma, posetiocima čuvene građevine iz 17. veka biće zabranjeno da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.