Lajović i Troicki prošli, Janko i Đere ispali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2016, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović i Troicki prošli, Janko i Đere ispali

Srpski teniser Dušan Lajović uspešno je startovao na Rolan Garosu, pošto je danas u prvom kolu savladao Amerikanca Denisa Kudlu 6:4, 6:3, 6:3. Slavio je i Viktor Troicki u meču protiv Grigora Dimitrova, dok Janko Tipsarević, sa druge strane, nije uspeo da savlada Miloša Raonića. 

Posle pobede nad Kudlom, Lajović će se u drugom kolu sastati upravo sa Viktorom Troickim.

Lajović je bio ubedljiv, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a u prva dva seta je po jednom oduzeo servis protivniku. U trećem je Amerikanac vodio sa 3:0 u gemovima, ali je Lajović osvojio šest vezanih gemova i prošao u narednu rundu.

Viktor Troicki takođe se plasirao se u drugo kola Rolan Garosa, posto je danas posle velike borbe i preokreta savladao Bugarina Grigora Dimitrova 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.

Meč je trajao tri sata i 46 minuta, a Troicki je u međusobnom skoru izjednačio na 2:2.

Troicki: Pogrešio sam pre meča, ali sam znao da mogu da pobedim

Troicki je rekao da je meč protiv Dimitrova bio jako naporan, a srpskim novinarima u Parizu je priznao da je zbog svoje greške morao da "pusti" prvi set." Napravio sam veliku grešku. Rekli su nam da mečevi neće početi pre jedan sat i da će kiša trajati do dva tri. Kiša je stala u 12.45, a ja sam u 12.40 završio ručak i to sam mnogo pojeo. Bio sam baš usporen, nisam dobro ni svario ručak, tako da sam taj prvi set 'izbrisao' i iskoristio ga za zagrevanje", rekao je Troicki.

"Definitivno nisam imao lakog protivnika, možda i najtežeg u prvom kolu, jer je on prvi posle nosilaca. Znao sam da neće biti lako, ali sam znao i da nema mnogo samopouzdanja i da mogu da dugo izdržim mečeve i da mogu da preokrenem. Naporan meč, nije bilo lako. Uslovi nisu odgovarali ni meni ni njemu, bilo je zaista jako sporo", objasnio je Troicki.

Drugi "reket" Srbije u drugom kolu igra protiv Dušana Lajovića, što će biti njihov prvi susret.

"On je ranije imao uspeha u Parizu i definitivno mu odgovaraju uslovi. Mislim da će biti interesantan meč. Činjenica je da smo dobri drugari i to je malo čudno za mene i verovatno za njega. Daću sve od sebe, i ja sam igrao ranije dobro ovde. Nadam se najboljem, moram da igram dobro da bih pobedio", rekao je Troicki.

Srpski reprezentativac je kazao da još ne zna da li će igrati u Dejvis kupu protiv Britanije u julu u Beogradu.

"Iskreno, nisam odlučio šta će biti za taj meč. Sigurno nam znači i želimo da pobedimo. Imamo sjajne igrače, ko god da igra može da pobedi. Posle ovoga idemo na travu, a posle na beton. Prijavio sam i Vašington i Toronto, koji su odmah nakon Dejvis kupa. Videću još. Ne mogu ništa da tvrdim, ali jako je gust raspored. Najvažnije je da pobedimo", rekao je Troicki.

Za razliku od njega, Janko Tipsarević nije se plasirao u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas eliminisan od Miloša Raonića iz Kanade.

Raonić je ubedljivo pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 7:6), za dva sata i 10 minuta.

Tipsarević nije imao šanse u prva dva seta, kada mu protivnik nije dozvolio nijednu priliku za brejk. Srpski teniser je u trećem igrao bolje, imao je šanse, ali je Raonić ipak bio bolji u taj brejku i došao do pobede.

On je izjavio da je svestan svih problema koji su ga pratili u poslednje vreme i da mu nedostaju mečevi kako bi to prevazišao.

"Stalno sam nezadovoljan, ali pokušavam da se podsetim gde sam bio pre samo nekoliko meseci, razmišljajući da li ću uopšte moći da se takmičim na ovom nivou, tako da je ovo što se dešava normalno. Fale mi mečevi", rekao je Tipsarević novinarima posle meča.

Raonić će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv pobednika duela izmedju Kazahstanca Mihaila Kukuškina i Adrijana Manarina iz Francuske.

Pored Tipsarevića, i Laslo Đere eliminisan je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas izgubio od Džordana Tompsona iz Australije.

Tompson je pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 7:5), za dva sata i 10 minuta igre. On će se u narednoj rundi sastati sa Ivom Karlovićem iz Hrvatske.

Đere nije imao mnogo šansi protiv Australijanca, koji u prva dva seta protivniku nije dozvolio nijednu šansu za brejk.

Srpski predstavnik u trećem setu nije dozvolio protivniku da lako dođe do pobede, pošto je vratio brejk koji je izgubio u prvom gemu. Ipak, Tompson je kod 5:5 ponovo oduzeo servis Đereu, a potom bio siguran na svoj i plasirao se u drugo kolo.

Lajović: Srećan zbog pobede, želim trijumf i protiv Troickog

Dušan Lajović rekao je danas da je srećan zbog pobede i plasmana u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske i da se nada da će nastaviti niz.

"Uvek je dobro pobediti na grend slemu. Uslovi su bili veoma teški, tereni su bili klizavi zbog kiše, bilo je dosta sporije, ali sam uspeo da podignem nivo igre kada je bilo bitno. Mislim da sam odigrao solidan meč, srećan sam što sam pobedio", rekao je Lajović novinarima u Parizu.

Protivnik u narednoj rundi biće mu sunarodnik Viktor Troicki.

"Biće teško, favorit je protiv mene. Sa Viktorom je uvek teško pošto smo dobri prijatelji. S jedne strane je to jako dobro, ali s druge... Kada sam igrao sa Filipom, obojica smo bili stegnuti. Znamo se, družimo i van terena, tako da to ima uticaja. Za naš tenis je dobro jer će jedan sigurno igrati u trećem kolu", kazao je Lajović uz osmeh.

Kako je rekao, posebno mu odgovara to što se igra na tri dobijena seta.

"Ovakvi mečevi u pet setova su psihički zahtevni. Odgovara mi da igram u pet setova, išlo mi je dobro u prošlosti pa se nadam da ću nastaviti sa dobrim rezultatima", rekao je Lajović.

Kiša u Parizu, Srbi danas na terenu

Srpski teniseri Viktor Troicki, Dušan Lajović, i Laslo Đere zbog kiše u Parizu nisu u nedelju izašli na terene Rolan Garosa i njihovi mečevi prvog kola pomereni su za danas.

Rival Troickom je Grigor Dimitrov, a Đerea malo poznati Amerikanac Džordan Tompson.

Juče je odigrano samo pet mečeva.

Na terenu je trebalo da bude i prvi nosilac Novak Đoković, ali će zbog brojnih pomeranja termina, svetski broj jedan na teren tek u utorak.

Kiša kroji raspored, Ivanović i Janković sutra na terenu

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković svoj nastup na Rolan Garosu neće početi danas, kako je bilo planirano, već sutra, jer je zbog kiše u Parizu došlo do nove promene rasporeda.

Ivanović sutra od 11 sati igra sa Francuskinjom Osean Dodan, dok se u istom terminu Janković sastaje sa Tatjanom Marije iz Nemačke.

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za nagradni fond od 16.474.735 dolara.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rolan Garos: Kiša u Parizu, Srbi danas na terenu

Izvor: Press, 23.Maj.2016

Srpski teniseri Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Laslo Đere zbog kiše u Parizu nisu u nedelju izašli na terene Rolan Garosa i njihovi mečevi prvog kola pomereni su za danas. . foto: tanjug.rs. Srpski teniseri Viktor...

Nastavak na Press...

RG: Danas na terenu Jelena, Ana i Novak

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2016, 08:54

Danas na terene Rolan Garosa izlazi troje srpskih predstavnika...Jelena Janković se od 11 sati sastaje sa Tatjanom Marije iz Nemačke, Novak Đoković od 14h igra protiv Jen Hsun Lua iz Tajpeha, a oko 15h na teren će i Ana Ivanović čija je protivnica Francuskinja Osean Dodan...Juče su prošli dalje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.