Francuski i belgijski stripovi prodati za 1,89 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski i belgijski stripovi prodati za 1,89 miliona evra

Redak crtež Tintina iz 1939. prodat je na aukciji koja je istovremeno organizovana u Briselu i Parizu za 539.880 evra.

Eržeova skica bila je jedna u nizu francuskih i belgijskih strip dela koja su prodata na aukciji za 1,89 miliona dolara, premašivši očekivanja organizatora, piše AFP.

Crtež za naslovnu stranu belgijskog nedeljnika "Le Petit Vingtieme" bio je procenjen na 350.000 do 400.000 evra. A oborio je i rekord za neku Eržeovu naslovu stranu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Kupac koji nije identifikovan natecao se preko telefona i kupio je crtež na aukciji u Briselu.

Kolekcionari i privatni investitori kupili su 86 od 101 dela koje je bilo na prodaji u dva grada.

U maju, dve strane Tintinovih avantura iz 1937. prodate su u Parizu za 2,65 miliona evra što je rekord za neko strip delo.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski i belgijski stripovi prodati za 1, 89 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 16.Dec.2014

BRISEL, PARIZ, Redak crtež Tintina iz 1939. prodat je na aukciji koja je istovremeno organizovana u Briselu i Parizu za 539. 880 evra.  Eržeova skica bila je jedna u nizu francuskih i belgijskih strip djela koja su prodata na aukciji za 1,89 miliona dolara, premašivši očekivanja organizatoria,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.