Zvanično: Kriket na olimpijskim igrama 2028. godine

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 15:33

Zvanično: Kriket na olimpijskim igrama 2028. godine

Izvršnoi odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta izglasao je prijem kriketa u porodicu sportova pa je, tako, zvanično uvršten u program Olimpijskih igara.

Ljubitelji ovog sporta dočekaće premijeru kriketa na Igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Kao jedan od najpopularnijih sportova na svetu (iz prostog razloga što ga prati milijardu Indijaca), kriket je dugo figurirao da bude implementiran na OI i na kraju je dočekao svoj red.

Tako je, odlukom borda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MOK-a, taj sport postao 35. u programu Olimpijskih igara.

Zanimljivo je da je bord Međunarodnog olimpijskog komiteta odluku o prijemu kriketa na OI doneo na zasedanju u zemlji u kojoj je ovaj sport poput religije - Indiji, tačnije u Mumbaju.

U ovoj zemlji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u kriketu.

Na preporuku organizatora igara 2028, MOK je na listu sportova vratio softbol, i dodao skvoš, lakros i fleg fudbal (varijanta ragbija gde je cilj da se protivniku oduzme zastavica zakačena za pojasom).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kriket i fleg fudbal među sportovima koji će najverovatnije biti uvršteni u program na OI 2028.

Izvor: Danas, 13.Okt.2023

Fleg fudbal i kriket su među pet sportova koji će najverovatnije biti uvršteni u program na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.