Izvor: RTS, 23.Jul.2021, 17:13

Zrenjaninci ponosni na veslačicu Jovanu Arsić

Zvanično su počele Olimpijske igre u Tokiju, a pre ceremonije svečanog otvaranja prva od srpskih sportista nastupila je veslačica Jovana Arsić. Ona je bila treća u svojoj kvalifikacionoj grupi i plasirala se direktno u četvrfinale. Uspešan Jovanin nastup posebno je obradovao Zrenjanince.
Pre više od petnaest godina Jovana Arsić je počela da vesla na Begeju, a pre četiri godine je iz Veslačkog kluba "Zreneks" prešla u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvenu zvezdu

Ove godine imala je najbolje rezultate: treća na svetskom kupu i plasman na Olimpijske igre. Njena majka Marina Matić se nada da će godine posvećenosti ovom sportu biti oličene u dobrom rezultatu u Tokiju.
"Mnogo veslanja na ovoj reci. Nije bilo lako, ali je Jovana uporna i dok je išla u školu, pre škole je dolazila na trening i, evo, na kraju se njen trud isplatio. Čula sam se s Jovanom i noćas imala je tremu i po našem nije dala sto posto od sebe. Malo je prelomila, prva je učestvovala, velika odgovornost, ali mislim da će biti sve mnogo bolje", kaže Marina Matić.
Nema učesnika Olimpijskih igara da ga ne impresionira prvi nastup, kaže Momir Rnić, rukometni reprezentativac, koji je debitovao u Moskvi 1980. godine.
"Imali smo svi tremu. Upravo je ta trema bila presudni faktor da ne prikažemo sve što znamo. Kasnije je išlo sve bolje i bolje, ali sigurno je da ta prva utakmica i prvi nastup na Olimpijskim igrama u Moskvi ne može nikada da se zaboravi", navodi Momir Rnić koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama.
Zrenjaninci posebno prate ove Olimpijske igre, jer će uz Jovanu Arsić na borilištima biti još šest sportista koji su članovi zrenjaninskih klubova ili su karijeru počeli u ovom gradu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.