Zreli za A reprezentaciju, spakovani za povratak kući (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zreli za A reprezentaciju, spakovani za povratak kući (VIDEO)

Danska očitala lekciju mladoj reprezentaciji Srbije kao i nedavno u susretu starijih kolega

Počelo je obećavajućim remijem protiv Nemačke, završilo se razočarenjem posle kojeg ostaje gorak ukus o jednoj generaciji.

Mlada reprezentacije Srbije je porazom od Danske (0:2) završila učešće na EP u Češkoj kao poslednjeplasirana u grupi i kući se vraća sa samo jednim osvojenim bodom. Sa onim što su Dodićevi Orlići prikazali u Češkoj, polufinale prvenstva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije ni bilo realan cilj. Ali ostaje žal što je propuštena šansa za plasman na Olimpijske Igre u Rio de Žaneiru gde bismo možda gledali neke od fudbalera iz šampionske generacije sa Mundijalita.

Kao i nedavno u duelu A selekcija, Danci su našim mladim reprezentativcima očitali lekciju. Nisu blistali, dovoljno im je bilo da odigraju pristojnu utakmicu protiv Srbije koja je bila nepovezana, dekocentrisana, bezidejna... Evidentan je problem ove generacije da ne može da igra protiv reprezentacija koje su joj ravne po kvalitetu. Protiv onih jačih poput Italije, Belgije, Španije i sada Nemačke je to i funkcionisalo sa defanzivom, ali kada treba da se napadne rival, Srbija nema ideju kako to da uradi. Tu negde leži i krivica selektora Dodića koji definitivno nije dorastao ovakvom izazovu i nije imao pedigre da se nađe na ovoj funkciji.

Danci su skoro rutinski ostvarili trijumf i plasman u polufinale. U 21. minutu su iskoristili očajnu reakciju srpske odbrane posle centaršuta sa levog kriula. Rasmus Falk se ubacio iz drugog plana i sam kao duh sa peterca zakucao loptu u mrežu Orlića. Možda je nešto i moglo da se promeni da je Jojićev udarac u 30. minutu završio u golu, ali je golman Danske sprečio evrogol.

U nastavku je Srbija imala prividnu i kilavu inicijativu, ali Danci su bili opasniji i konkretniji. Savrešno im je odgovarala jalova igra Dodićevog tima.

Ne zna se u kojoj liniji tima je Srbija bila inferiornija. Odbrana sa Ćirkovićem i Petrovićem je ostavila očajan utisak, Jojić je izgledao kao da je zaboravio da igra fudbal tokom meseci sedenja na tribinama i klupi Borusije, Kovačević je po običaju bio neupotrebljiv kada se pređe na protivničku polovinu, odsečeni Pešić u špicu se uklopio u sivilo...

Kada je Fišer na početku drugog poluvremena kaznio očajnu intervenciju Petkovića, Ćirkovića i Čavrića, Orlićima su sve lađe potonule. Mogla je Danska i ubeldjivije da slavi, ali je Dmitrović sprečio sjajan pokušaj Fišera u 55. minutu.

Na kraju, Srbija napušta šampionat u Češkoj kao najslabija ekipa i ono čudo u baražu protiv Španije je prekriveno senkom ispodprosečnih izdanja protiv Češke i Danske.

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.