Izvor: RTS, 15.Feb.2022, 12:31

Zlato i olimpijski rekord za klizačice Kanade

Klizačice Kanade (team pursuit) pobedile su Japanke u finalu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u vremenu 2:53,44, što predstavlja olimpijski rekord.
Prethodno su u B finalu, odnosno borbi za bronzanu medalju, Holanđanke, koje predstavljaju tradicionalno veliku silu u ovom sportu, bile bolje od tima koji predstavlja Olimpijski komitet Rusije.

Za Kanadu su klizale Ivani Blondin, Valeri Maltes i Izabel Vajdeman. Ekipa Japana, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dosadašnje olimpijske rekorderke (vlasnice i svetskog rekorda), bolje je počela trku i vodila je velikim delom.
Međutim, u poslednjem krugu jedna od japanskih takmičarki je pala i to je, naposletku, koštalo njenu reprezentaciju zlatne medalje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.