Završene igre mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2022, 11:02

Završene igre mladih

Na završenom 16. Letnjem olimpijskom festivalu za mlade (EYOF) u Banskoj Bistrici, u Slovačkoj, srpski sportisti osvojili su šest medalja - po dve zlatne, srebrne i bronzane.

Zlatne medalje osvojili su Maša Rajić (atletika) i Miljan Radulj (džudo), srebrne Nikolina Nišavić (džudo), Nikolina Pejatović (atletika) i Mihajlo Simin (džudo). Za bronzani sjaj oko vrata izborili su se plivači muške štafete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ognjen Popović, Matija Rađenović, Justin Cvetkov i Petar Popović.

Sa šest osvojenih medalja, mladi srpskisportisti ostvarili su bolji rezultat nego što je to bio slučaj na prethodnom EYOF u Bakuu 2019. godine, kada su mladi sportisti Srbije osvojili ukupno četiri medalje, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Na sinoćnoj završenoj ceremoniji, predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Spiros Kapralos predao je zastavu Evropskih olimpijskih komiteta domaćinima sledećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih koji će biti održan sledeće godine u Mariboru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.