Zatvorene Olimpijske igre u Sočiju

Izvor: Beta, 23.Feb.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorene Olimpijske igre u Sočiju

BEOGRAD, 23. februara 2014. (Beta) - Ceremonijom svečanog zatvaranja, gašenjem olimpijskog plamena i spektakularnim vatremetom u nedelju uveče su završene 22. Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Svečanost zatvaranja Igara na Olimpijskom stadionu Fišt održana je pred oko 40.000 gledalaca, a prisustvovali su i predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Na Igrama u Sočiju je učestvovalo oko 3.000 sportista iz rekordih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 88 zemalja, a medju njima je bilo i osam sportista iz Srbije. Najuspešnija selekcija bila je Rusija sa osvojenih 13 zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih medalja.

Najskuplje Olimpijske igre u istoriji, zatvorenim je proglasio predsednik MOK-a Tomas Bah, koji je kazao da je Rusija ispunila ono što je obećala.

"Videli smo novo lice Rusije. Efikasne i prijatno nastrojene ljude, otvorili ste se ka svetu... Odlična borilišta, savršena organizacija... Mogu da kažem da je Rusija dala sve što je obećala", rekao je Bah.

Bah je kazao da su sportisti sa Igara u Sočiju celom svetu poslali poruku mira, tolerancije i poštovanja.

Zastavu Srbije na zatvaranju nosila je skijašica Nevena Ignjatović, a ceremoniji u Sočiju prisustvovao je i premijer Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Svečano zatvorene ZOI u Sočiju

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2014

Ceremonijom svečanog zatvaranja, gašenjem olimpijskog plamena i spektakularnim vatremetom završene su 22. Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.