Zašto se ugasila Palmina baklja u Jagodini?

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se ugasila Palmina baklja u Jagodini?

Olimpijska baklja u Jagodini je ugašena, iako je Dragan Marković Palma tokom predizborne kampanje obećavao da će ona goreti dok u tom gradu ne bude više nezaposlenih.

Dragan Marković Palma zapalio baklju tokom kampanje

 

Dragan Marković Palma je u telefonskom razgovoru za B92 rekao da time neće da se bavi, ali i da razloga za brigu nema. "Ja mogu baklju da upalim kad god hoćete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali gas je skup. Dođite u ponedeljak, pravi se improvizovana baklja kao u kaminu. Biće visoka dva metra", obećava Marković.

 

Znajući Palmu, ne bi nas čudilo da do ponedeljka i napravi baklju na kaminu. Međutim, dok on tvrdi da se, bez obzira na to da li će njegova koalicija ući u Vladu, borba za nova radna mesta nastavlja, građani sumnjaju da dato obećanje može da se obistini.

 

Inženjer elektrotehnike Vanja Plešak već deset godina nema posao u struci. Nada se da će biti među onima koji će se u naredne dve godine zaposliti. "To je blizak period, videćemo da li je to tačno ili je još jedna laž srpskih političara", oprezan je Vanja.

 

Oni koji se u ovom gradu bave nezaposlenima za sada ne strahuju za svoj posao. Na evidenciji je više od 11.000 Jagodinaca. Trećina ima samo osnovnu školu, a u poslednjih godinu dana beleži se trend laganog pada broja nezaposlenih.

 

Novootvorene fabrike u Jagodini su angažovale sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje oko 400 ljudi, kaže Marijana Stevanović iz jagodinske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

"U skladu sa svojom delatnošću, najviše traže šivače i stolare i to sa radnim iskustvom. Kada zadovolje svoje potrebe lica sa radnim iskustvom, onda se ide na prekvalifikaciju lica koja nisu te struke", objašnjava ona.

 

Marković je najavio da će sutra biti otvoren pogon italijanskog proizvođača nameštaja u kome će u prvoj fazi raditi 60 ljudi, dok se do kraja godine očekuje otvaranje još dve fabrike.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Baklja u Jagodinu ggašena jer je gas skup

Izvor: Blic, 10.Apr.2014, 17:49

Jagodina - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da je industrijska olimpijska baklja u Jagodini ugašena zato što je skup gas, ali da će improvizovana baklja, koja se trenutno pravi, biti montirana za manje od deset dana...- Goreće baklja sve dok se ne zaposli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.