Za pripreme olimpijaca 2.800.000 evra

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pripreme olimpijaca 2.800.000 evra

Ministarstvo omladine i sporta Srbije izdvojilo je iz svog budžeta 2.800.000 evra za Olimpijski komitet Srbije, a najveći deo novca namenjen je za pripremu Igara u Rio de Žaneiru. Ugovor o godišnjem finansiranju za 2014. potpisali su ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i generalni sekretar OKS-a Đorđe Višacki.

Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je skoro 3 miliona evra za pripreme olimpijaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije za igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

U sportu nema značajnijih rezultata bez adekvatnih ulaganja a očekivanja su veća srazmerno ulaganjima, istakao je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

"Građani moraju da znaju koliko država ulaže u sportiste i razvoj sporta. Ove godine smo, uprkos krizi, uspeli da povećamo sredstva za olimpijski komitet, koji svojim radom sa sportistima i rezultatima koje oni postižu, dokazuje da se uložena sredstva isplate", naveo je Udovičić u saopštenju.

"Srazmerno ulaganjima, i očekivanja su veća. Ja ću se uvek zalagati da se novac građana Srbije troši na najbolji način, da on stigne do sportista i da oni osete da država vodi računa o njima", dodao je ministar omladine i sporta.

On je razvojne programe OKS-a ocenio kao "posebno važne" i da će kroz njih biti identifikovani novi sportovi i sportisti s kojima Srbija može da postigne dobre rezultate.

"To je ulaganje u juniore i kadete. Vodimo računa o njima, prepoznajemo kvalitet četiri-pet godina pre nego što naprave rezultat i tako pokušamo da sprečimo odlazak tih sportista u inostranstvo", rekao je Udovičić.

Đorđe Višacki je istakao da će najveći deo sredstava biti namenjen aktivnostima vezanim za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Novac do poslednjeg dinara ide u pripreme sportista, kako bi se na takmičenjima osećali ravnopravnim s rivalima koji dolaze iz znatno bogatijih zemalja. Srbija je u punoj meri stala iza svojih vrhunskih sportista. Želja je da se to spusti i na lokalni nivo, jer svi naši sportovi koji postižu vrhunske rezultate potiču upravo sa lokala", izjavio je Višacki.

Udovičić i Višacki poželeli su sreću i dobre rezultate srpskim sportistima koji će učestvovati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.