Za olimpijsko zlato u Riju - Fijat 500 na poklon

Izvor: Studio B, 16.Jan.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za olimpijsko zlato u Riju - Fijat 500 na poklon

Olimpijski komitet Srbije (OKS) i Fijat automobili Srbija potpisali su ugovor kojim se ova kompanija priključila sponzorskom timu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Na osnovu ugovora, sportisti koji osvoje zlatnu medalju u Riju u individualnim sportovima dobiće na poklon Fijat 500L, dok će timovi koji dođu do zlata osvojiti ovaj model automobila za svoj savez. Ugovor o sponzorstvu potpisali su predsednik OKS Vlade Divac i direktor kompanije Fijat automobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Srbija Antonio Ćezare Ferara. 

Divac se zahvalio na podršci i poželeo kompaniji Fijat dobrodošlicu u olimpijsku porodicu Srbije. "Fijat je lider u automobilskoj industriji u Srbiji, a naši sportisti svakako zaslužuju podršku najboljih. Zahvaljujem se ljudima iz Fijata što su prepoznali važnost 2013. i doneli odluku da podrže naše sportiste u godini u kojoj oni počinju sa građenjem rezultata koji će svima nama doneti radost u Riju", rekao je Divac na svečanom potpisivanju ugovora u beogradskom hotelu Metropol. 

Prvi čovek Fijata za Srbiju Antonio Ferara istakao je da je veliko zadovoljstvo da kao kompanija sa globalnim olimpijskim iskustvom budu prvi koji će podržati, ne samo pripreme srpskih sportista za Rio, nego i da učestvuje u stvaranju mladih talenata. "Duboko verujemo da Fijat zajedno za olimpijskim komitetom predstavlja pravi tim za Rio", istakao je Ferara. 

Današnjoj svečanosti prisustvovali su sportisti i timovi koji će ove godine biti uključeni u program finansiranja priprema OKS-a, predstavnici saveza, kao i ministarka sporta Alisa Marić.

 

OKS finansira pripreme 58 sportista i sedam reprezentacija

 

Olimpijski komitet Srbije finansiraće pripreme tokom 2013. godine za 58 takmičara iz individualnih sportova i sedam reprezentacija u okviru programa Rio 2016. Sportisti su svrstani u tri kategorije na osnovu rezultata na Olimpijskim igrama, Evropskim i Svetskim prvenstvima u prethodnom periodu. 

U prvoj kategoriji se nalaze osvajači olimpijskih medalja, odličja na SP i zlata na EP : Milica Mandić, Ivana Maksimović, Andrija Zlatić i Nataša Janić.   

U drugoj kategoriji su sportisti koji su na OI bili plasirani od četvrtog do 10. mesta, od četvrtog do osmog na SP ili drugo i treće mesto na EP. To su: Zorana Arunović, Nemanja Mirosavljev, Velimir Stjepanović, Asmir Kolašinac, Dragana Gladović, Damir Fejzić, Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, kao i kajakaši i veslački četverac bez kormilara. 

U trećoj kategoriji su sportisti plasirani do 15. mesta na OI, do 12. pozicije na SP i do osmog mesta na EP: Damir Mikec, Jasna Šekarić, Andrea Arsović, Bobana Veličković, Vanja Babić, Ivan Lenđer, Nađa Higl, Mihail Dudaš, Ivana Španović, Emir Bekrić, Aleksandar Drenovak, Ana Ivanović, Viktor Troicki, Aleksandar Karakašević, Gabor Kasa, Dmitri Gerasimenko, Aleksandar Kukolj, Jovana Rogić, Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović i četiri posade u veslanje. 

U ekipnim sportovima takođe su napravljene tri kategorije. U prvoj kategoriji su vaterpolisti, u drugoj su muške selekcije u odbojci i rukometu, dok su u trećoj odbojkašice, rukometašice, košarkašice i košarkaši. 

Sledeće Olimpijske igre održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine u Rio de Žaneiru.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.