ZOI: Finci došli do prvog zlata u hokeju

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2022, 09:27

ZOI: Finci došli do prvog zlata u hokeju

Odličan meč.

Reprezentacija Finske u hokeju na ledu novi je olimpijski šampion, pošto je u finalu Igara u Pekingu bila bolja od Rusije i tako napravila najveći uspeh u svojoj istoriji. Slavili su sa 2:1.

Igrači koje prevodi trener Juka Jalonen, napravili su pravi podvig i srušili najvećeg favorita za zlato u Pekingu – i to nakon preokreta.

Rusiju, koja je već u prvoj trećini (8. minut) došla do prednosti preko Mihaila Grigorenka, ali momci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u plavim dresovima nisu se predavali i izjednačili početkom drugog perioda. Stelac je bio Vila Poka u 24. minutu.

Čovek odluke je bio Hanes Bjorninen, koji je u rpvom minutu poslednje deonice, pronašao je put do mreže i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Finska je prvi put u istoriji došla do najsjajnijeg odličja na najvećem sportskom takmičenju, pošto je prethodno dva puta osvajala srebrnu, a četiri puta bronzanu medalju.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.