Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIKA SEJE STRAH: Još jedan sportista razmišlja o tome da se ne pojavi u Riju

Situacija oko širenja Zika virusa na tlu Južne Amerike poprima neverovatne razmere i po pojedinim informacijama ugrožava i samo takmičenje na Olimpijskim igrama.

Mnoge federacije i sportisti izrazili su veliku zabrinutost oko bezbednosti u Brazilu. Čuveni golman ženske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u fudbalu Houp Solo, još jedna je u nizu vrhunskih sportista koja ozbiljno razmišlja >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << o povlačenju.
– Mogu da govorim samo u svoje ime. Da su Olimpijske igre danas ja ne bih išla. Srećom takmičenje je za šest meseci i dotle ćemo valjda dobiti odgovor na naša pitanja i sumnje – rekla je Solo nakon pobede od 5-0 protiv Kostarike u kvalifikacionom susretu grupe ‘KONKAKAF’.
Organizatori Igara nemaju dilemu da će najpopularniji planetarni događaj godine biti održan prema planu. Tokom avgusta u Brazilu će uveliko biti zima, i do tada bi hladnije temperature trebalo da regulišu populaciju komaraca, koji su uzrok ovog problema.
Pripremio: Miloš Ristanović

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.