ZAJEDNIČKO DOMAĆINSTVO: Dva kineska grada knadidovaće se za Igre 2032.

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 12:31

ZAJEDNIČKO DOMAĆINSTVO: Dva kineska grada knadidovaće se za Igre 2032.

Izbor treba da bude obavljne do 2025.

 Kineski gradovi Čengdu i Čungćing biće zajednički kandidati Kine za letnje Olimpijske igre 2032. godine, izvestili su kineski državni mediji. Čengdu, koji će biti domaćin letnje Univerzijade naredne godine, i Čungćing nadaju će da će biti domaćini Olimpijskih igara, što bi bio ''podsticaj za socijalni i ekonomski razvoj u tom regionu'', navedeno je u dokumentu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kineske vlade, prenosi Čajna dejli.

Kako je navedeno u izveštaju, Čengdu i Čungćing zajedno će se nadmetati za domaćinstvo letnjih Olimpijskih igara u okviru nacionalne strategije za razvoj i u cilju ''jačanja međunarodnog uticaja ta dva grada''.

Nekad je meč Štutgart – Bajern bio veliki derbi juga Nemačke, ali Bavarci odavno dominiraju, i redovno dobijaju Švabe. Danas od 15.30 na Mercedes Benc Areni kvota na dvojku je 1,35, kombinazzija 2&3+ je 1,48, a kvota na keca je čak 8,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Štutgart – Bajern.

Glavni grad Kine, Peking, bio je domaćin letnjih Olimpijskih igara 2008. Godine, a prirediće i zimske Olimpijske igre 2022. Međunarodni olimpijski odbor će do 2025. odabrati domaćina Olimpijskih igara 2032. godine. Posle odloženih Letnjih igara u Tokiju, naredni domaćini letnjih OI biće Pariz 2024. i Los Anđeles 2028. godine.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Milošević, devojka Luke Jovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.