Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2021, 16:52

Vlada Japana odlučila: Bez stranih gledalaca na Olimpijskim igrama u Tokiju

Domaćini Igara zabrinuti zbog širenja pandemije i činjenice da su u mnogim zemljama otkrivene nove, još zaraznije varijante korona virusa

Ko je planirao da kao gledalac putuje u Japan na Olimpijske igre u Tokiju, moraće da otkaže planove, jer je prema pisanju novinske agencije Kjodo Njuz, tamošnja vlada odlučila da zabrani strancima ulazak u zemlju tokom Igara, kako bi se smanjio rizik od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << širenja korona virusa.

Vlada je, kako je rekao neimenovani izvor, zaključila da nije moguće primiti gledaoce iz inostranstva zbog zabrinutosti domaće javnosti od širenja pandemije i činjenice da su u mnogim zemljama otkrivene nove, još zaraznije varijante korona virusa.

Očekuje se da će Vlada i Organizacioni odbor Olimpijskih igara u Tokiju ovog meseca održati sastanak sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) kako bi doneli formalnu odluku o zabrani dolaska stranih posetilaca.

Ovom odlukom Vlada će takođe morati da preispita strategiju oporavka japanske privrede od posledica korona virusa koja se delom oslanjala i na strane posetioce tokom Igara. Iako je odlaganje sa 2020. na 2021. godinu povećalo troškove organizacije na najmanje 15.000.000.000 dolara, Organizacioni odbor je očekivao da će stranih gostiju inkasirati oko 8.000.000.000. Odbor sada mora da nastavi sa nadoknadom troškova za strane vlasnike ulaznica i treba zasebno da razmotri šta da radi sa strancima koje su koorporativni sponzori igara.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan,   Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.