Vlada FBiH i Vlada KS dodijelit će novčane nagrade Amelu Tuki

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Okt.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada FBiH i Vlada KS dodijelit će novčane nagrade Amelu Tuki

Vlada Kantona Sarajevo (KS), na prijedlog kantonalnog Ministarstva kulture i sporta, donijela je u četvrtak odluku da se Amelu Tuki, reprezentativcu Bosne i Hercegovine u atletici dodijeli 20.000 KM (10 hiljada eura) za osvajanje srebrene medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, ali i za ostale uspjehe koje je ostvario na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima. Prethodno je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine novčanim iznosom od 15.000 KM (oko 7.500 eura) nagradila Amela...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Koliko je Tuka do sada zaradio za osvojeno srebro u Dohi?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Okt.2019

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici odlučila da s 15.000 maraka nagradi Amela Tuku za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Ovo je jedna od novčanih nagrada za bosanskohercegovačkog atletičara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.