Valbergu iznenadjujuće zlato u slobodnom skijanju

Izvor: Beta, 05.Feb.2022, 16:34

Valbergu iznenadjujuće zlato u slobodnom skijanju

Švedjanin Valter Valberg napravio je danas veliko iznenadjenje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu osvojivši zlatnu medalju u slobodnom skijanju u disciplini mogul.Valberg je postao prvi Švedjanin koji je osvojio olimpijsko zlato u skijanju slobodnim stilom, a to je učinio s rezultatom 83,23 osvojena boda.On je nadmašio branioca titule, Kanadjanina Mikaela Kingsberija koji je osvojio srebro sa 82,18 bodova.Ovo je ujedno i prva velika pobeda ovog 21-godišnjeg Švedjanina.Do Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, Valberg nije imao bolji rezultat od četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu 2019. godine i nikada nije osvojio niti jednu etapu Svetskog kupa, a ove sezone je tri puta završio na drugom mestu iza Kingsberija.Na treći stepenik pobedničkog postolja popeo sa Japanac Ikuma Horišima sa 81,48 bodova.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

ŠVEĐANIN SENZACIJA U PEKINGU: Valbergu iznenađujuće zlato u slobodnom skijanju

Izvor: Kurir, 05.Feb.2022

Šveđanin Valter Valberg napravio je danas veliko iznenađenje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu osvojivši zlatnu medalju u slobodnom skijanju u disciplini mogu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.