VUKIĆEVIĆ OSTAO BEZ PLASMANA: Konačno vožen spust u Pekingu, zlato za Švajcarca Fojca

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022, 09:01

VUKIĆEVIĆ OSTAO BEZ PLASMANA: Konačno vožen spust u Pekingu, zlato za Švajcarca Fojca

Srebro za veterana Klarija.

Srpski skijaš Marko Vukićević nije uspeo da završi trku u spustu na Olimpijskim igrama u Pekingu. Vukićević je na  samom startu iskliznuo je sa staze i ostao bez plasmana. Najbržu trku odvozio je Švajcarac Beat Fojc, srebro je uzeo Francuz Johan Klari, a treći je bio Austrijanac Matijas Majer. Inače, zbog jako vetra spust u Pekingu je dva puta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otkazivan, a održan je tek iz trećeg pokušaja.

Vukićević je dobro startovao u spustu ali je već kod četvrte kapije proklizao sa staze, na sreći pad nije imao teže posledice ali je naš skijaš morao da odustane od daljeg nadmetanja.

Iskusni švajcarski skijaš Beat Fojc odvozio je najbolju trki za 1.42,69 i osvojio novo zlatno odličje za tim Švajcarske.

Francski skijaš Johan Klari u 41. godini trku je završio sa 0.10 zaostatka i osvojio srebro, a Austrijanac Matijas Majer je na svojim trećim Olimpilskim igrama došao i do trećeg bronzanog odličja završivši trku sa 0,16 zaostatka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.