Superliga nije propala: Takmičenje sa novim konceptom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2021, 10:11

Superliga nije propala: Takmičenje sa novim konceptom?

Organizatori fudbalske Superlige, čiji je koncept propao pod pritiskom javnosti ovog proleća, još uvek nisu odustali od želje za pokretanjem tog takmičenja, prenosi nemačka novinska agencija DPA.

Kako se navodi, organizatori zatvorene Superlige promenili su koncept i sada predlažu ligu otvorenu za sve klubove.

Agencija DPA imala je uvid u dokument koji kritikuje trenutni oblik Lige šampiona pod pokroviteljstvom Evropske fudbalske unije (UEFA).

Nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << list Frankfurter Alemajne Cajtung piše o promenama u konceptu takmičenja Superlige, kao alternativi UEFA Ligi šampiona sa 20 najboljih klubova i mogućem drugom takmičenju sa dodatnih 20 klubova, od kojih bi svi nastavili da igraju u svojim državnim prvenstvima.

Zagovornici Superlige uvereni su da u Ligi šampiona nema dovoljno kvalitetnih utakmica, da najbolji igrači ne igraju međusobno dovoljno često i da su najjače utakmice po rasporedu prekasno u sezoni.

Evropski sud pravde sledeće godine odlučiće može li UEFA biti jedina koja ima monopol na evropska klupska takmičenja.

U nekoliko prethodnih slučajeva sud je presudio u korist različitih takmičenja posebno u košarci, piše DPA.

Izvorni plan Superlige sa klubovima u zatvorenom klupskom takmičenju propao je u aprilu nakon protesta navijača, ligaških takmičenja, saveza i brojnih vlada širom Evrope.

Kao osnivači i zagovornici Superlige ostali su sada samo Real Madrid, Barselona i Juventus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen suprug atletičarke Tirop izbodene na smrt

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2021

Policija u Keniji uhapšila je supruga trofejne kenijske atletičarka Agnes Tirop, koja je prije dva pronađena mrtva u svojoj kući u gradu Iten.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.