Srbija se vratila, pa stala – poraz na startu pohoda na OI!

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 21:04

Srbija se vratila, pa stala – poraz na startu pohoda na OI!

Košarkašice Srbije poražene su od Nemačke rezultatom 73:66, u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Tim Marine Maljković je uspeo u finišu da nadoknadi -15, ali je onda u završnim minutima olako ispuštena prednost od +4, te na kraju pretrpljen poraz.

Srbija naredni meč igra sa domaćinom, Brazilom (nedelja, 00.00), a potom i sa Australijom (nedelja, 21.00). Tri od četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selekcije obezbediće plasman u Pariz.

Najefikasnija kod Nemačke bila je Leoni Fibih sa 20 poena i osam skokova, Satu Sabali je ubacila 18, uz devet skokova, a njena sestra Nijara je postigla 14, uz čak 17 skokova.

Kod Srbije, Anđela Dugalić je ubacila 13, Jovana Nogić 12, dok su Ivon Anderson i Mina Đorđević postigle po osam poena.

Početak utakmice u Belemu protiv Nemačke bio je izrazito neefikasan, naročito sa naše strane, pošto su izabranice Marine Maljković posle pet i po minuta igre postigle samo jedan poen.

Nisu baš proslavile ni Nemice, koje su, ipak, uspele da serijom 9:0 steknu prvu dvocifrenu prednost na susretu.

Nakon tajm-auta Maljkovićeve, Srbija se malo trgla, počela da igra, ali smislene, izgrađene akcije su i dalje bile nešto što nismo mogli da vidimo.

Kako je počela prvu, tako je Srbija startovala i drugu četvrtinu, tako da ni posle pet minuta naše reprezentativke nisu mogle do poena.

Na pauzu su otišle sa šutem za tri poena (0/10), odnosno za dva (9/29), dok je Nemačka do poluvremena sačuvala +15.

Pogodak uz faul za dva Maše Janković, a onda trojka Ivane Race uz prekršaj, bile su najava bolje igre Srbije u nastavku.

Malo po malo, naša selekcija je topila zaostatak, sve dok nije prišla na -3, što je nateralo selektorku Nemačke na tajm-aut.

Urodio je plodom, pošto je Nemačka odbila nalet Srbije serijom 6:0, a pred završni kvartal odnela je prednost od 53:46.

Glavni pokretač bolje igre naše reprezentacije u trećoj četvrtini bila je Anđela Dugalić sa devet poena.

Četiri minuta pre kraja, nakon poena Anderson, Srbija je po prvi put na meču stekla prednost, da bi ubrzo dva tima režirala dramu.

U jednom momentu je Srbija imala +4, ali je olako ispustila tu prednost i malo više od jednog minuta do kraja, Nemačka je zahvaljujući Sabali, opet stekla +3, a ubrzo i potvrdila trijumf.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poraz košarkašica Srbije na startu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre

Izvor: Danas, 08.Feb.2024

Košarkašice Srbije izgubile su protiv Nemačke rezultatom 66:73 (12:19, 9:17, 25:17, 20:20) u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.