Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 14:26

U planu poseban hotel za sportiste s blažim oblikom kovida na Olimpijskim igrama

Sportisti Olimpijskih igara u Tokiju, koji obole od lakših simptoma korona virusa, mogli bi da budu izolovani u hotelu koji isključivo u te svrhe obezbede organizatori takmičenja.

Japanska novinska agencija Kjodo prenela je danas da organizatori pokušavaju da obezbede 300 soba u hotelu u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sportskog sela.

Sobe će koristiti sportisti ili ostali članovi ekipa koji ne moraju da budu hospitalizovani. To je jedna u nizu mera u pokušajima da se održe Olimpijske igre u Tokiju.

Olimpijske igre trebalo bi da počnu 23. jula, a održavanju takmičenja protivi se 80 odsto stanovništva Japana. Na Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim grama očekuje se učešće oko 15.000 sportista iz više od 200 zemalja i teritorija i desetine hiljada sudija, zvaničnika, zaposlenih u administraciji, emitera i medija.

Igrama neće prisustvovati navijači iz inostranstva, a organizatori još nisu saopštili koliko će domaćih navijača uživo gledati takmičenje. Situaciju komplikuje porast broja zaraženih, pre svega u Osaki i Tokiju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Japanci smislili šta će sa zaraženim olimpijcima

Izvor: B92, 11.Apr.2021

Sportisti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju, koji obole od lakših simptoma koronavirusa, mogli bi da budu izolovani u hotelu...Plan je da se jedan hotel koristi isključivo u te svrhe i trebalo bi da ga obezbede organizatori takmičenja...Japanska novinska agencija Kjodo prenela je danas da organizatori...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.