U JEDNOM DANU: Srušena dva REKORDA na Olimpijskim igrama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 06:04

U JEDNOM DANU: Srušena dva REKORDA na Olimpijskim igrama!

Pomeraju se granice.

Padaju rekordi kao kiša na Olimpijskim igrama u Tokiju! Na početku šestog dana u Japanu oborena su još dva, a granica je pomerena u plivanju.

Američki plivač Kejleb Dresel koji juriša na više olimpijskih zlata u Tokiju počeo je svoj put. Kejleb je trijumfovao u prestižnoj trci na 100 metara slobodnim stilom, oborivši Olimpijski rekord.

Amerikanc je vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veliku borbu sa ruskim plivačem Kolensikovim, ali je izdržao sve do kraja i trijumfovao sa 47,02 sekunde što je novi rekord Igara. Prethodni je držao Emon Salivan 47,05 iz Pekinga.

Kolesnikov je na kraju spao na treće mesto sa 47.44, dok je drugi bio Kajl Čalmers iz Australije sa 47,08.

Sa "samo" dva olimpijska zlata dosad iz Rija pred Kejlebom Dreselom je dugačak put pre nego što prestigne Felpsa, ali 24-godišnjak je favorit za osvajanje šest zlatnih medalja u Tokiju na 50 i 100 metara slobodno te 100 metara leptir, a nastupiće i u tri ili četiri štafete.

Kod dama, kineska plivačica Jufej Žang je osvojila zlatnu medalju u trci 200 metara leptir sa vremenom 2:03.86, postavivši takođe novi olimpijski rekord. Stari je bio u vlasništvu njene zemljakinje Lijao Lijuang postavljen 2012. godine u Londonu, koja je bila sporija za 0,2 sekunde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.