Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 06:30

Triler završnica u pucanju vazdušnim pištoljem: Promašila metu pa pogodila zlato i olimpijski rekord

Elektronika zakazala, ali ne i nova šampionka

Ruskinja Vitalina Bacaraškina osvojila je zlato u gađanju vazdušnim pištoljem sa deset metara, uz olimpijski rekord od 240,3 krugova. Srebro je pripalo Bugarki Antoaneti Kostadinovoj (239,4), a bronza Kineskinji Ranđin Đang (218,0).

Poredak bi u vrhu mogao da bude drugačiji da se u finišu nije uključio ljudski faktor koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je "odmenio" elektroniku koja je zakazala.

Naime, tokom jednog od poslednjih pokušaja (u petoj rundi) Ruskinje elektronika je pokazala da je ona promašila metu, odnosno nije registrovala njen hitac, jer je navodno potrošila 50 sekundi.

U prvom trenutku Bacaraškinoj je dodeljeno nula poena, pa su svi u dvorani kao i ona sama smatrali da je za nju takmičenje završeno i da će zauzeti samo peto mesto. Ali nakon konsultacija sudija, dozvoljeno je da ponovi pokušaj. Sva ta nervoza nije joj zadrhtala ruku. Pogodila je 9,8 što je ostavilo u trci za medalje...

Nije tada pomišljala na zlato jer je prilično zaostajala za Bugarkom. Ali, onda ušla u neverovatnu seriju 10.5, 10.6 i na kraju 10.4 dok je poslednji hitac Kostadinove pogodio samo 9.0 što je bio znak da može da počne slavlje Bacaraškine koja je Rusiji donela prvo olimpijsko zlato u ovoj disciplini posle 25 godina.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.