TUŽNA VEST: Preminuo slavni jugoslovenski rvač, bivši olimpijski vicešampion i prvak Evrope, Josip Čorak

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2023, 14:23

TUŽNA VEST: Preminuo slavni jugoslovenski rvač, bivši olimpijski vicešampion i prvak Evrope, Josip Čorak

Bogata karijera je iza njega.

U 81. godini preminuo je Josip Čorak, legendarni jugoslovenski rvač grčko rimskim stilom, osvajač srebra na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine i zlata i bronze na evropskim prvenstvima.

Čorak je čak 11 puta bio prvak Jugoslavije, najviše u poluteškoj kategoriji. Osvajao je odličja i na Mediteranskim igrama i to zlatno 1971. i srebrno 1967.

Preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Josip Čorak, hrvački as iz Like https://t.co/jj3Wg1xkMx

— ZG-magazin (@ZgMagazin) November 29, 2023

Sa klubom Lika, koji je osnovao 1971. godine, 1973. je osvojio Kup evropskih šampiona. Pošto je završio profesionalnu karijeru, Čorak se nije prestao da se takmiči i čak 11 puta bio je svetski prvak u konkurenciji veterana.

Rvanjem se počeo baviti u 16. godini u Rvačkom klubu Partizan iz Gospića. Pošto je došao da živi u Zagreb, takmičio se za Lokomotivu, Liku i Sljeme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.