TAKO MELJE OLIMPIJSKI PRVAK: Vaterpolisti Srbije RAZBILI Australiju pred derbi sa Hrvatskom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 14:02

TAKO MELJE OLIMPIJSKI PRVAK: Vaterpolisti Srbije RAZBILI Australiju pred derbi sa Hrvatskom

Izabranici Dejana Savića ubedljivi.

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Australiju rezultatom 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5) u trećem kolu B grupe Olimpijskih igara. Izabranici Dejana Savića praktično su izborili plasman u četvrtfinale pred poslednja dva meča u grupi sa selekcijama Hrvatske i Crne Gore.

Pola posla je Vojvodina završila u Litvaniji, gde je savladala Panevežis sa 1:0 kao gost, a večeras (20.00) u Novom Sadu ostaje joj da dovrši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << taj posao i plasira se u naredno kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Kvota na keca je 1,67, na iks 3,50, a na dvojku 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vojvodina – Panevežis.

Olimpijski šampion je zaigrao u skladu sa rejtingom. Australijanci su delovali kao nejaki sparing partner u bazenu. Seriju golova je otvorio Filip Filipović iz peterca, a onda su mrežu Hrisantosa u prvoj četvrtini redom pogađali Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Strahinja Rašović, Stefan Mitrović i ponovo Strahinja Rašović.

Prlainović je nastavio seriju pogodaka u drugoj četvrtini, a ond aje skjajni golman Srbije Branislav Mitrović odbranio peterac Rajsu Hodenu. Australijanci su konačno razbili maler na pet minuta do kraja druge četvrtine, kada je Goran Tomašević zatresao mrežu Srbije.

Međutim, ni to nije omelo naše igrače, pa su otišli na narednu pauzu sa rezultatom 10:1. "Kenguri" su konačno podigli malo glavu iznad vode u trećeoj četvrtini koju su dobili sa 2:1, kao i finišu meča dok je tim Dejana Savića rutinski odrađivao posao.

Četiri gola za Srbiju postigao je Mandić, tri Rašović, dva gola je dao Prlainović, a u strelce su se upisali i Dedović, Pijetlović, Jakšić, Filipović i Stefan Mitrović. U selekciji Australije najefikasniji je bio Blejk Edvards sa dva gola, po pogodak su postigli Kembel, Tomašević, Robert Edvards, Rouč, Janger i Ford.

Sledeći rival Srbije je Hrvatska, a ovaj meč je na programu u subotu od 08:30 časova po srednjeevropskom vremenu.

B grupa

Hrvatska – Crna Gora 13:8

Španija – Kazahstan 16:4

Srbija – Australija 14:8

TABELA: Španija 6, Srbija 4, Hrvatska 4, Crna Gora 2, Australija 2, Kazahstan 0.

A grupa

Mađarska – Južna Afrika 23:1

SAD – Italija 11:12

Grčka – Japan 10:9

TABELA: Italija 5, Grčka 5, Mađarska 4, SAD 4, Japan 0, Južna Afrika 0.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.