Sud u Istanbulu podigao optužnicu protiv Ukrajinca koji je pretio bombom u avionu

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Istanbulu podigao optužnicu protiv Ukrajinca koji je pretio bombom u avionu

Sud u Istanbulu podigao je danas optužnicu protiv ukrajinskog državljanina zbog pokušaja da prinudi turski avion da sleti u Soči, gde se održavaju Zimske olimpijske igre, javio je Frans pres.

Agencija prenosi da je Ukrajinac smešten u pritvor, ali da se ne precizira za čega je tačno optužen 45-godišnjak identifikovan kao Artjom Kozlov.

AFP navodi da je za otmicu aviona u Turskoj zaprećena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazna do 20 godina zatvora.

Kozlova je ispitala antiteroristička policija, izveštava francuska novinska agencija.

Ukrajinske agencije javile su u subotu da je Kozlov tražio oslobađanje uhapšenih demonstranata iz Kijeva, kao i da je moguće da je on opozicioni aktivista.

Asošijeted pres preneo je izveštaj privatne turske televizijske stanice NTV u kom neimenovani putnik aviona tvrdi da je Ukrajinac tražio slobodu za zatvorenike u Ukrajini, kao i za bivšu premijerku Juliju Timošenko, osuđenu na sedam godina zatvora za prekoračenje ovlašćenja.

Zvaničnici su saopštili da je Kozlov pokušao da preusmeri avion "Pegazus erlajnza" (Pegasus Airlines) koji je poleteo iz Harkova u Ukrajini.

Posada je uspela da ga prevari manevrom i avion sa 110 putnika prizemlji u Istanbulu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.