Streljaštvo: Zorana Arunović druga na rang listi

Izvor: Studio B, 10.Jan.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Streljaštvo: Zorana Arunović druga na rang listi

Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) izabrala je najboljeg strelca u 2013. godini, a Zorana Arunović bila je "kratka" za dva poena.

Artunovićeva je u glasanju članova Sportske komisije IŠF, Savetodavnog trenerskog komiteta IŠF i novinara dobila 53 glasa, samo dva manje od olimpijske šampionke u gađanju glinenih golubova, Italijanke Džesike Rosi.

Treće mesto sa 52 poena pripalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je kineskoj takmičarki puškom Liuksi Vu.

Koliko je srpsko streljaštvo bilo uspešno prošle godine, svedoči i činjenica da su među deset najbolji takmičarki mesto pronašle i Andrea Arsović, dvostruka pobednica Svetskog kupa i vlasnica malog kristalnog globusa za drugo mesto u finalu Svetskog kupa u Minhenu, koja je sa 46 bodova zauzlea šesto mesto, dok je na devetom Ivana Maksimović (srebro u finalu Svetskog kupa u Minhenu, dve bronze na Svetskom kupu u Čangvonu, bronza na EŠ i zlato i srebro na MI) sa 12 poena.

Zorana Arunović je u 2013. osvojila dva mala kristalna globusa za druga mesta sa oba pištolja u finalu Svetskog kupa u Minhenu, a po broju trofeja (pet) sa Svetskih kupova je među najtrofejnijim strelcima: osvojila je srebrne medalje u Čangvonu i Granadi vazdušnim pištoljem,  a u Fort Beningu MK pištoljem. Bronzani trofeji pripali su joj u Granadi MK i Fort Beningu vazdušnim pištoljem.

U muškoj konkurenciji titulu strelca godine poneo je Henri Junghaenel iz Nemačke sa 83 boda, a Andrija Zlatić zauzeo je peto mesto sa 28 bodova. Srpski reprezentativac je prošle godine osvojio dve zlatne medalje na Svetskim kupovima, obe MK pištoljem (Fort Bening i Minhen) i srebro vazdušnim pištoljem u Minhenu.

Srpski sportisti već su bili proglašavani najboljima u izboru ISFF - Jasna Šekarić dva puta, 1990. i 1994, a Goran Maksimović 1988. godine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.