Strast, ponos, kreativnost – basketaši Srbije tri na tri

Izvor: RTS, 29.Avg.2017, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strast, ponos, kreativnost – basketaši Srbije tri na tri

Novi Sad danas ima svetske prvake u novom olimpijskom sportu: basketu tri na tri. Koliko se basket tri na tri razlikuje od košarke kao sporta, kako i gde treniraju zvanično najbolji basketaši na svetu i da li se već spremaju za Olimpijske igre u Tokiju? U srpskoj Atini njihov spartanski duh iskušavao je Aleksandar Stojanović.
Basket tri na tri igra 250 miliona ljudi širom sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Iz Novog Sada dolazi ekipa koja je najbolja na planeti u tom sportu. Zato nema boljeg mesta da se predstave momci koji su bez premca na svetu i to u novoj olimpijskoj disciplini. 

Oni su prvaci sveta 2012, 2016. i ove godine su odbranili titulu. Mišljenja su da je to najlepši trenutaka u životu kada je sportska karijera u pitanju. Neverovatno ponosno se osećaju. Kažu, ima doza neke besmrtnosti u svemu tome.
Jedna stvar koja krasi sve njih je taj pobednički mentalitet i želja da napreduju iz dana u dan. Oni žele da pobeđuju i prosto su tužni kada izgube. To je ta razlika između šampiona i prosečnih sportista.
Vest da je basket postao olimpijski sport nije ništa promenila u njihovom radu. Ima dosta vremena do OI. Naravno oni žele da idu korak po korak, a prvi je da se kvalifikuju, a svesni su činjenice da im je ovo možda i poslednja šansa da odu na najveću svetsku sportsku svečanost.
Ovako opisuju sebe i ljubav prema ovom sportu – strast, ponos, kreativnost, iprovizacija, inteligencija, agresivnost, energija i besmrtnost.
Godišnje odigraju oko 20 turnira, mnogo vremena provode zajedno, a prava potvrda prijateljstva je da nikada ne dosade jedan drugom.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Japan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.