Strahinja Stefanović osvojio srebro i olimpijsku normu

Izvor: RTS, 24.Avg.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strahinja Stefanović osvojio srebro i olimpijsku normu

Srpski kajakaš Strahinja Stefanović osvojio je srebrnu medalju u jednosedu na 200 metara i osvojio prvu olimpijsku normu za srpski kajak. Na Svetskom prvenstvu koje se održava u Segedinu pred kajakašima Srbije danas su još dve finalne trke.
Strahinja Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je osvajanjem drugog mesta u finalu trke K1 - 200 uz srebrnu medalju osvojio i prvu olimpijsku normu za srpski kajak, jer pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine obezbeđuju prvih pet kajakaša iz finala.


Mladi srpski kajakaš Strahinja Stefanović (21) je 200 metara izveslao za 35.04, za 18 stotinki sporije od prvoplasiranog Britanca Lajama Hita, 35-godišnjeg olimpijskog šampiona iz Rija, koji je došao i do svoje treće titule prvaka sveta. Bronza je pripala Špancu Karlosu Garoteu sa 35.12.
U ženskoj konkurenciji Milica Starović je u finalnoj trci K1 - 200 bila sedma, ali će novu priliku imati i u polufinalu K1 - 500.
U okviru današnjeg popodnevnog programa kajakaši Srbije nastupaće u polufinalu K2 - 1.000 (Marko Tomićević i Milenko Zorić), kao i u muškom i ženskom polufinalu K4 - 500.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.