Stjepanović isplivao normu za Olimpijske igre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2020, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stjepanović isplivao normu za Olimpijske igre

Velimir Stjepanović overio je vizu za Igre u Tokiju i postao 50. član srpskog olimpijskog tima.

Srpski plivač Velimir Stjepanović uspeo je da ispliva normu na 200 metara slobodnim stilom za Olimpijske igre. Učinio je to na mitingu u Luksemburgu i to u prolazu finalne trke na 400 metara.

Stjepanović je zabeležio vreme 1:46,99 minuta, što je za tri stotinke bolje od najjačeg standarda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Olimpijske igre.

On je prethodno baš u Luksemburgu bio "kraći" za dve stotinke, pre toga u Đeru za tri stotinke, ali je onda uspeo da ispuni cilj i obezbedi nastup na trećim Igrama u karijeri.

"Ne znam da li sam više srećan ili umoran. Konačno sam uspeo. I sada kad razmislim sve je ovde bilo u znaku broja tri. Nadmašio sam normu za tri stotinke, iz trećeg pokušaja u Luksemburgu za učešće na mojim trećim Olimpijskim igrama. Ne mogu da vam opišem koliki mi je teret pao sa srca", ispričao je za "Sportski žurnal" Stjepanović.

On je debitovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, kada je osvojio šesto mesto na 200 metara delfin, dok je četiri godine kasnije u Riju stigao do plasmana u polufinale i ukupno osvojio 13. mesto.

Stjepanović je ukupno 50. sportista Srbije koji je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ujedno četvrti plivač, pošto su pre njega to učinili Čaba Silađi u trci na 100 metara prsno, Vuk Čelić na 800 metara slobodno i Anja Crevar u disciplini 400 metara mešovito.
Pogledaj vesti o: Vize,   Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.