Stiven Sigal i Milica Mandić sa gradonačelnikom obradovali najmlađe Novobeograđane

Izvor: Blic, 30.Dec.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiven Sigal i Milica Mandić sa gradonačelnikom obradovali najmlađe Novobeograđane

Heroj američkih akcionih filmova Stiven Sigal i tekvondo olimpijska šampionka Milica Mandić toliko su nadahnuli mališane iz vrtića “11. april” da su za Novu godinu poželeli top, raketu i šipku.

Na sreću, želje su se odnosile na parkić, a na još veću radost dece, gradonačelnik Siniša Mali je danas u Skupštini grada obećao da će poput Deda Mraza ispuniti sve snove.

U predvečerje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nove godine u Starom dvoru održan je ništa manje svečan doček. Dvadesetak mališana uz pesmu “Beograde” dočekalo je slavne borce i gradonačelnika koji su zajedno s njima otpevali refren. Nakon stihova usledile su želje, čestitke i pozdravi devojčica i dečaka. I taj deo svečanosti je bio kao pesma.

- Voleo bih da u gradu postoji top iz kojeg bi ispaljivali grudve - smelo je izneo svoju želju mališan iz poslednjeg reda i nasmejao sve prisutne.

Gradonačelnik Siniša Mali spremno je dočekao “zadatak”.

- Mislim da bi se u topu istopila grudva. Ali možda bismo mogli da napravimo katapult odakle bismo izbacivali grudve - uz osmeh je odgovorio Mali.

Jedna od sledećih dečačkih želja, takođe, je u prvi mah delovala “ratoborno”.

- Hoću raketu za Novu godinu - rekao je mališan iz prvog reda, a kad je video iznenađenje na licu gradonačelnika pojasnio je svoj san u nekoliko reči.

- U mom parkiću u bloku 70 - dovršio je misao dečak.

Na odgovor nije dugo čekao.

- Svakako ćemo tvoju želju proslediti “Zelenilu” koje postavlja, između istalog, i rakete u parkovima - rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao da u retkim prilikama kada u naš grad dolaze slavne ličnosti moramo da se pokažemo kao dobri domaćini.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo Milica Mandić, Stiven Sigal i ja imali priliku da danas podelimo deci novogodišnje paketiće. Time pokazujemo da sve što radimo, činimo zbog dece i ona nam zato uzvraćaju svojim osmesima. Inače, Beograd nema priliku da ugosti velike svetske zvezde i ovo je za nas prilika da ih ugostimo, pokažemo da smo dobri domaćini, da nešto naučimo od njih, a u ovom slučaju i da uživamo u njihovoj muzici – istakao je Siniša Mali.

On je podsetio i na sve ono što je grad uradio uradio za decu tokom ove godine.

– Osnovali smo i Savet za prava deteta na kojem donosimo važne odluke, trudimo

se da proširimo vrtiće, uredimo parkove, igrališta i mnoge druge stvari. Mislim da je

to prava politika, jer sve što ostavimo iza sebe ostavićemo upravo deci Beograda – kazao je Siniša Mali, zahvalivši Stivenu Sigalu što je učestvovao u današnjoj podeli

paketića.

Stiven Sigal istakao je da mu je drago što je danas obradovao beogradske mališane.

– Za mene su deca naša osnova i naša budućnost. Bilo mi je pravo zadovoljstvo da

prisustvujem njihovoj pesmi i da učestvujem u podeli paketića. Veoma sam uzbuđen i

srećan što sam bio u prilici da budem ovde i zaista smatram da ništa lepše od toga ne

I Milica Mandić bila je zadovoljna što je danas usrećila decu i zahvalila se gradonačelniku na prilici da i ona uzme učešće u današnjem događaju.

Nakon prijema, Siniša Mali i Stiven Sigal prošetali su centrom grada i obišli binu ispred Doma Narodne skupštine na kojoj će Sigal sutra nastupiti.

Osim gradonačelnika, slavnog glumca i olimpijske šampionke, događaju su prisustvovali i Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika i Igor Raičević, zamenik gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.

Gradonačelnik je rekao i da je novogodišnja proslava već sada pokazala svoj kvalitet jer je na jučerašnjim koncertima zabeležena velika posećenost i istovremeno najavio današnje koncerte Željka Joksimovića i Van Goga.

– Napravili smo pravu stvar, rekordan broj ljudi je u Beogradu, što se vidi i pogužvama u saobraćaju i produženom radnom vremenu tržnih centara. I današnji program biće sjajan, a sutra će tu biti Lepa Brena, Tropiko bend i Stiven Sigal, i ja pozivam sve Beograđane i njihove goste da dođu i lepo se provedu u Beogradu – rekao je Siniša Mali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.