Stanić: Pusti priču, samo rad

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanić: Pusti priču, samo rad

Sa Darkom Stanićem makar i umornim i pospanim ne može biti dosadan razgovor. Mada, ovih dana na Kopaoniku gde se reprezentativci nalaze na bazičnim pripremama za Olimpijske igre „šeta“ majicu sa natpisom „Pusti priču, samo rad“.
Svako ima različit natpis, meni su dali ovu jer kažu da mnogo radim, malo pričam – smeje se najbolji golman Evropskog prvenstva u Beogradu, mada mu se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << glasu može naslutiti da je pospan.
Trenira se jako smo umorni, zapravo svi bolujemo, a još malo nas čeka još jedan trening – nastavlja Darko.
Strahinja Milić reče dan ranije da vežbice nisu loše, da vas polako uvode u napore.
Bio sam se obradovao da će biti lagano dok me jutros nije „strefio“ ovaj trening. U životu nisam ni video, a ne odradio teži.
Zar je kondicioni trener Nenad Njaradi rešio baš da vam „zagorča“ pripreme?
Imali smo dvadeset stanica, ali je bilo zanimljivo, sve vreme držimo koncentraciju.
Vi to radili napolju ili u sali?
U sali, posle su oni trčali napolju, ja nisam iako sam imao želju.
Zašto, to Vam je bila nagrada za trud?
Nisam imao suvu majicu, pa nisu hteli da se prehladim – nastavlja u svom stilu Stanić.
Ostalo vam je još desetak dana tog težeg rada, ali šta je to za vas pogotovo kad su Olimpijske igre u pitanju?
I ja kažem, kada smo već ovde imamo zadatak da ova dva meseca iskoristimo najbolje što možemo.
Kako dva meseca, do početka Igara je svega mesec dana ostalo?
Računam u to i same Olimpijske igre Zapravo već su počele za nas. Vreme je najdragocenije i zato treba tako i da ga koristimo uradimo sve kako treba.
Kakav vam je osećaj, šta ćete to uraditi u Londonu?
Ranije nije bio dobar, ovoga puta je nekako sve fino, dobro se radi, svi smo motivisani, koncentrisani. Mada, ko zna kako će biti dalje, neke stvari ne mogu da se predvide, ali barem možemo garantovati da ćemo se boriti da potvrdimo kvalitet i uspeh sa Evropskog prvenstva, održimo nivo igre i da vidimo naš put. Želimo da ljudi počnu da gledaju rukomet iz drugog ugla.
Delom ste to već uspeli u Beogradu?
Naravno da nas gledaju drugim očima, ali želimo još uspeha, da obradujemo ljude u Srbiji ponovo, da naš sport ponovo postane stabilan – kaže Darko, a i trebalo ga je već pustiti da se još malo odmori za sledeći trening.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.