Srpske košarkašice protiv SAD i Kanade u Riju

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske košarkašice protiv SAD i Kanade u Riju

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Riju igraće u grupi sa SAD, Kanadom, Senegalom i dva kvalifikanta, odlučeno je žrebom u sedištu FIBA u Švajcarskoj. Mušku selekciju, ukoliko se kvalifikuje, čekaju SAD, Australija, Venecuela i Kina.

Srbija će dva nepoznata rivala iz grupe dobiti posle kvalifikacionog turnira u Nantu, koji se održava od 13. do 19. juna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sastav grupa:
Grupa A: Australija, Brazil, Japan, kvalifikant 1, kvalifikant 3, kvalifikant 5.
Grupa B: SAD, Kanada, Senegal, Srbija, kvalifikant 4, kvalifikant 2.
Muška reprezentacija Srbije, u slučaju plasmana na Olimpijske igre u Riju, igrala bi u grupi protiv SAD, Venecuele, Kine, Australije i kvalifikanta.
U Grupi B takmičiće se Argentina, Španija, Brazil, Litvanija, Nigerija i pobednik kvalifikaija iz Torina.

Srbija će od 4. do 9. jula biti domaćin kvalifikacionog turnira, na kome će igrati sa Portorikom i Angolom u grupi, a onda i sa pobednikom grupe u kojoj su Češka, Letonija i Japan.
U Manili se za "olimpijsku vizu" bore Turska, Novi Zeland, Kanada, Senegal i domaćin Filipini. U Torinu nastupaju Grčka, Meksiko, Iran, Tunis, Hrvatska i domaćin Italija.
Grupa A: SAD, Venecuela, Kina, Australija, kvalifikant iz Beograda, kvalifikant iz Manile.
Grupa B: Argentina, Španija, Brazil, Litvanija, Nigerija, kvalifikant iz Torina.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŽREB ZA OI: Košarkašice Srbije u teškoj grupi u Riju!

Izvor: HotSport.rs, 11.Mar.2016

Žrebom u Švajcarskoj u sedištu FIBA određene su grupe za ženski košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.. . Selekcija Marine Maljković ne može biti preterano zadovoljna žrebom u Švajcarskoj za Olimpijske igre u Riju.. Srbija je žrebom smeštena u grupu B, gde se pored šampionki...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.