Srebro za Tijanu Bogdanović

Izvor: RTS, 27.Mar.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebro za Tijanu Bogdanović

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma na seniorskom prvenstvu Evrope u olimpijskim kategorijama, koje se održava u Naljčiku, u Rusiji.

Srpska olimpijska nada, sa nepunih 17 godina, savladala je u prvom kolu Mađaricu Ivet sa 10:2, u četvrtfinalu je bila bolja od Ukrajinke Soroke (8:1), u polufinalu joj je Lucija Zaninović iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hrvatske predala meč, dok je u finalu izgubila od Turkinje Jildrim sa sa 12:7.Iako veoma mlada, Tijana shvata koliko je ozbiljan cilj pred nju postavljen.
"Ovo je moje prvo veliko takmičenje u seniorima i prva velika medalja. Za sada sve što smo trener i ja zacrtali ide dobro. Ovo mi je bio sedmi put da se borim protiv odlične Turkinje Jildrim, ovaj put je ona imala više sreće i pobedila, ali zadovoljna sam. Sada nastavljam da se spremam za svetsko prvenstvo koje je najvažnije takmičenje za kvalifikacije za Olimpijske igre", izjavila je Bogdanovićev.
Trener Dragan Jović istakao je da je drugo mesto na EP odličan rezultat, tim pre kada se uzme u obzir da je ovo Tijanino prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji.
"Godina je sjajno krenula, od sredine januara išla je na 10 turnira i osvojila devet medalja. Sledećeg meseca će na svetskoj rang listi biti otprilike 12, a na olimpijskoj 27. Sigurno će učestvovati na Evropskom igrama, što je jako važno za nju u ovom momentu kada se juri pozicija za odlazak na Olimpijske igre", rekao je Jović.
Drugog takmičarskog dana na tatami od predstavnika Srbije izlazi Nikola Vučković u kategoriji do 68 kilograma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.