Srbija u Riju (petak): Nema spavanja!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2016, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u Riju (petak): Nema spavanja!

Precizna satnica učešća naših sportista na Olimpijskim igrama u Brazilu

Petak će biti jedan od najburnijih dana za srpske sportiste na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a posebno za ekipne, koje očekuje nekoliko izuzetno važnih, a može se reći i presudnih okršaja za konačan plasman. Ipak, utakmicu večeri igraju košarkaši, koji će se tačno u ponoć sastati sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ipak, krenimo redom...

U >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 14 časova Stevan Pletikosić i Milenko Sebić takmičiće se u kvalifikacijama 50 metara puška ležeći stav, a ukoliko se plasiraju u finale ono će biti na programu u dva sata kasnije.

Srpske odbojkašice u 14.30 igraju meč četvrtog kola sa Kinom, koji će biti jedan od dva odlučujuća za plasman na drugu poziciju u grupi B.

KVOTE ZA ODBOJKU

Košakašice Srbije idu na sve ili ništa u poslednja dva meča u grupi, a prvi protivnik je Kina, koja je u prva tri kola savladala jedino Senegal, poslednjeg rivala izabranica Marine Maljković. S obzirom da su Kineskinje taj meč dobile rezultatom 101:64 jasno je da srpske košarkašice ne smeju sebi da dozvole bilo kakvo opuštanje u ovoj utakmici.

Kao što smo rekli, košarkaši tačno u ponoć izlaze na megdan drim-timu, koji sebi protiv Australije dozvolio mali luksuz, ali je kasnije ipak postavio stvari na svoje mesto. Orlovi imaju samo jednu pobedu u prva tri kola, ali je realno teško očekivati da će ovde uspeti da naprave senzaciju.

KVOTE ZA KOŠARKU

Tu naravno nije kraj. Amela Terzić će u 01.30 po srpskom vremenu trčati u kvalifikacijama na 1.500 metara, gde će tražiti plasman u polufinale, dok će u 03.10 u bazen uskočiti vaterpolisti. Izabranici Dejana Savića podbacili su u prva tri kola, pa u poslednja dva imaju pravo samo na pobede, kako ne bi doživeli potpuni debakl. Australija igra dosta dobro, poražena je od Brazila rezultatom 8:7, potom remizirala sa Mađarskom (9:9) i onda savladala Japan (8:6). Ipak, zna se ko je veliki favorit u ovom meču, ali i još uvek najozbiljniji kandidat za osvajanje zlatne medalje.

KVOTE ZA VATERPOLO

PETAK - 12. AVGUST:

14.00 - Streljaštvo (50m puška ležeći stav - kvalifikacije): Stevan Pletikosić, Milenko Sebić

14.30 - Odbojka (ž): Kina - Srbija

*16.00 - Streljaštvo (50m puška ležeći stav - finale): Stevan Pletikosić, Milenko Sebić

17.15 - Kožarka (ž): Srbija - Kina

00.00 - Košarka: SAD - Srbija

01.30 - Atletika (1.500 m - kvalifikacije): Amela Terzić

03.10 - Vaterpolo: Srbija - Australija

* Ukoliko prođu kvalifikacije

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi u Riju (7. dan): Ekipe u odlučujućim borbama, poslednja slamka za strelce, kreće atletika

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2016

U petak će u Rio de Žaneiru biti bogat dana što se tiče naših sportista, a dobra stvar što su termini dovoljno razuđeni pa ćemo biti u prilici da ih sve odgledamo u celosti. Po običaju dan otvaraju strelci, nastavljaju odbojkašice i košarkašice, da bi ga zatvorili košarakaši i vaterpolisti....

Nastavak na Vesti-online.com...

PETAK JE DAN ZA POBEDE: Dame na Kinu, košarkaši u nemogućoj misiji, Delfini bez prava na grešku

Izvor: Kurir, 12.Avg.2016

...Posle brojnih razočaranja minulih dana, nadamo se da će od danas krenuti na bolje za srpske takmičare..Prvi će se ovog petka takmičiti strelci, od 14 sati, a ukoliko se domognu finala ponovo će pucati od 16 sati..Sve srpske reprezentacije u ekipnim sportovima izlaze na teren Obe ženske selekcije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.